Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Társulati ülést tartottak a színházban

Forgács Péter a társulati ülés elején két dolgot kért a társulattól. Egyrészt nyugalmat, másrészt pedig, hogy bízzanak benne. Elmondta, tiszta lelkiismerettel áll a társulat előtt. Hangsúlyozta, váratlanul érte a felkérés, amit éppen azért vállalt el, mert ha kívülről jött volna új ember, az sokkal rosszabb lett volna a színháznak. Hozzátette, Korcsmáros Györggyel a mai napig baráti a viszonyuk. Forgács Péter arra is kitért, hogy napok óta a papírokat böngészi, mert mindent tudni akar a színház gazdaságáról, szeretne mindent megtenni, hogy megfelelően vezesse az intézményt.

A megbízott igazgató leszögezte, nem a vizsgálatot szeretné kommentálni, hanem arról akar gondoskodni, hogy a muvészeti munka ugyanolyan színvonalon folytatódjon, mint amilyen eddig volt. Éppen ezért gőzerővel dolgozik a következő évad musortervén, amelynek ízlésvilága nem tér el az eddigiektől. Kiemelte, teljességgel alaptalanok azok a pletykák, amelyek szerint elküldenék a tánckart, vagy a zenészeket, számára érthetetlenek az efféle állítások. A musortervről elmondta, hat nagyszínházi és két-három kamaratermi előadást tervez. Az előadások között biztosan lesz opera is. Megígérte, azon dolgozik, hogy az új előadásokban mindenki kapjon szerepet. A megbízott igazgató több tervét is megosztotta a muvészekkel, többek között, hogy esetlegesen a kisszínházi előadások átkerülnének a BBMMK-ba, és akkor azokat egyszerre több néző élvezhetné, ami egyben gazdaságosabb is. A Győri Nyár keretein belül szeretnék bemutatni az Anconai szerelmeseket, mert úgy gondolja, a színháznak mindenképp részt kell vennie a nyári fesztiválon. A színház előtti kihasználatlan teret egy kávézóval tenné igazi közösségi térré, és ésszerusítené az intézmény melletti parkolást is.

Ottófi Rudolf alpolgármester kifejtette, azért Forgács Pétert kérték fel, mert bár rengeteg pletyka látott napvilágot, belső embert akartak választani, nem pedig kívülről jövőt. Forgács Péter pedig egy rendkívül energikus, lelkiismeretes ember, akit alkalmasnak tartanak a feladatra. Hozzátette, tudta, hogy sokan rossz szemmel nézik majd muvésztársuk szerepvállalását, pedig ezzel nagy áldozatot vállalt, és tiszteletre méltónak nevezte ezt a bátorságot.

Borkai Zsolt polgármester elítélte a pánikkeltést, és hangsúlyozta, hogy a közgyulés nem politikai alapon hozta meg felelős döntését. Hozzátette, egy dolgot biztosan ígérhet, a színház, amelyre a győriek méltán büszkék, muködik tovább, az önkormányzat biztosítja a feltételeket. Kifejtette, a jelenlegi társulat kiváló munkát végez, örömet szerez a közönségnek, ezért kérte őket, hogy ugyanezen a színvonalon folytassák tovább a munkát.

A társulatból többen is hozzászóltak a témához, a legtöbben a muvészeti munka folytonosságáért aggódtak. Korcsmáros György hozzászólásában kitért a revizori vizsgálatra is, amellyel kapcsolatban a polgármester elmondta, nem válaszolhat konkrétumokkal a titoktartási kötelezettség miatt, de hangsúlyozta, a felemlegetett üdülési jog kérdése csupán egy a sok közül. A társulati ülés végén ismét megerősítette, szükség van a színházra, és az ott folyó színvonalas muvészeti munkára.