Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Tavasszal megújul a Bem téri szökőkút

A város több szökőkútja is látványos, téli fedést kapott, amely nem csak védi a csobogókat, de az oldalán maga az alkotás is látható. A szökőkút felújítási program folytatódik, tavasszal megújul a Bem téri szökőkút…

 

A kórház előtti szökőkút az idén újult meg, sőt környezetét is rendezték, parkosították, és új járda is épült. – emelte ki a helyszínen Radnóti Ákos alpolgármester, aki elmondta, az elmúlt években elindított szökőkút felújítási program révén évtizedeken át működésképtelen, leromlott állapotú alkotások születtek újjá városszerte. Fontos azonban, hogy állagukat télen is megóvják, ezért a Győr-Szol Zrt. téli fedést alkalmaz. A városban több helyen, például itt, a kórháznál, de a Bisinger Sétányon a Faun és Nimfák alkotás és a Radó szigeti Vénusz szobor esetében is látványos takarást kaptak a csobogók, amelyek télen is „látni engedik” az alkotásokat.

 

„A kórház az egészség és a gyógyulás háza, a testi mellett pedig a lelki egészség is fontos, amelyhez a környezet állapota is hozzájárul.” – mondta Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő, aki kiemelte, a kórház mellett épülő parkolólemez is az ide érkező betegeket és hozzátartozókat szolgálja majd. „A kórház előtt elkészült járda a korábban az ide érkezők által kitaposott ösvény helyén létesült, és a jövő fejlesztéseit is a győriek igényeinek megfelelően kell tervezni.” Hozzátette, körzetében, Nádorvárosban tavaly újították meg a Bartók Béla úti szökőkutat, s a program folytatódik, amelynek keretében tavasszal a Bem téri szökőkút következik. A „Fiú tállal” köztéri alkotás környezete is megújul majd, a szökőkútba vízforgató kerül, és a medencetestet is felújítják, hogy ne szivárogjon el a víz. A téren automata öntözőrendszert is telepítenek majd a füvesített részen.

 

Dr. Tamás László János a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedben az intézmény falain belül számos terület újult meg, a város jóvoltából pedig a falakon kívül is szépül, fejlődik a környezet. A Tihanyi Árpád úti járda- és kerékpárút-felújítás, a szökőkút és környezetének megújítása, valamint a parkolóépület megépítése is fontos lépés volt.