Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Tavaszi gépszemle

A szinte egyfolytában dolgozó funyíró és úttisztító gépek hatékonysága a biztos muszaki háttérben, a jó munkaszervezésben és a szükséges beruházások megvalósításában rejlik tudtuk meg a Komszol Kft. gépudvarában megrendezett tavaszi gépszemlén a városüzemeltetésért felelős alpolgármestertől, Németh Zoltántól.

Újdonság idén többek között az, hogy a szakemberek a funyíró és a seprőgépek munkáját összehangolták. A mindennapi életben ebből annyit veszünk észre, hogy ahol a Komszol Kft. nyírja a füvet, ott még aznap seprőgéppel összetakarítják az esetlegesen a járdára vagy az útpadka mellé szóródott fukaszálékot. Előfordulnak olyan speciális helyek, ahová a nagyteljesítményu funyírók nem férnek oda, - fák törzsének környezete, villanyoszlopok lábai, kerítések töve – itt a nagygépek mögött haladó, szegélyvágóval dolgozó emberek végzik el az utolsó simításokat. A funyírás a városban folyamatos, a gépek városrészről városrészre haladva teszik szebbé a zöld környezetet.

A cég 125 millió forintos beruházásának köszönhetően a gépkocsiflotta 3 speciális teherautóval bővült. Ezek a gépek nappal konténereket szállítanak, éjszaka pedig a porterhelés csökkentése érdekében a megyeszékhely takarított útjait mossák. Az útmosó autókkal összhangban szervezték meg a seprőgépek munkáját.

A nagy értéku beruházásnak és az új munkaszervezésnek köszönhetően a Komszol Kft. a város takarított útjait hetente – 7 naponta – felsepri és dekádonként – 10 naponta – felmossa.

A beruházások részeként 2 új seprőgép is munkába állt. A teljes flotta csak akkor tud hatékonyan dolgozni, amikor a tisztított szakaszon nincsen forgalom. Ez jellemzően éjszaka teljesül. A szolgáltatónál tudják, hogy ebben az időszakban az emberek nagy része pihen, ezzel egyidőben sokak jogos elvárása az, hogy reggelre a járdák és utak tiszták legyenek. A modern gépek minden előírásnak megfelelően, halkan dolgoznak, ennek ellenére az éjszakára elcsendesedő városban rövid időre, alkalmanként zavarónak érezhetjük őket. Ilyenkor jusson eszünkbe az, hogy a kékruhások senkit nem akarnak szándékosan felébreszteni, hanem ezzel ellentétben a köztisztaság fenntartása és fokozása érdekében a munkájukat végzik. – számolt be Nagy Csaba, a társaság szóvivője.