Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Teljesen megújult a Kígyó utca

A korábban szinte járhatatlan utcát nem csak felújították, de a csatorna és a vízelvezetés kiépítése is megtörtént.

 

„Az évekkel ezelőtt elkezdett lakóutca program révén minden városrészben számos rossz állapotú utca újult meg. A Kígyó utca esetében komplex problémát kellett megoldani, hiszen nem csak az út felülete volt szinte járhatatlan, de a csatorna is hiányzott, és a vízelvezetés is.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester az 56 millió forint értékű beruházással kapcsolatban, aki hozzátette, Sziget és Újváros városrészek jelentős fejlődésnek indultak, és az ott megvalósuló nagyberuházások mellett elengedhetetlenek az ilyen jellegű, a lakók mindennapjait közvetlenül érintő fejlesztések is.

 

Szeles Szabolcs, a terület önkormányzati képviselője kifejtette, a korábban elhanyagolt városrész újra fókuszba került, és olyan fejlődésnek indulhatott, amely visszaadhatja Sziget régi fényét. Mint mondta, az utca korábbi állapota nem csak az itt lakóknak, de a bölcsődébe járó gyerekeknek és szüleiknek is sok bosszúságot okozott. Az utca teljes megújítása egy tervszerű munka része, amely során a korábbi években elkészült a Márvány utca belső szakasza és a Köztelek utcai zsákutca is, a jövőben pedig a Köztelek utca következhet.

 

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, az út felújítását 2013-ban terveztették, és összehangolták a közműfelújítási munkákkal is. Tavaly a Győrszol Zrt. kicserélte a távhő vezetéket. A tervezés során derült fény arra, hogy a Kígyó utcai családi házak nem csatlakoznak a szennyvízvezeték-hálózathoz, ezért új vezetéket kellett építeni. A közművezeték építését követően tavaly ideiglenes helyreállítást végeztek, az idén pedig már az útépítésé volt a főszerep, ahol szegéllyel lehatárolt, kerítéstől, kerítésig tartó út- és járdafelújítás valósult meg. A felújítás során mintegy 240 tonna aszfaltot dolgoztak be a kivitelezők, amely rendezett körülményeket teremtett a Kígyó utcában.