Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Teljesen megújult a Városház téri út

Korábban a buszok által használt sávot újították fel, most pedig az autósok számára fenntartott nyomvonalat és a járdát is átépítették…

 

„A Városház tér környezetének útjai az elmúlt években jelentős felújításon mentek keresztül. Előbb a Városháza mögötti szakasz újult meg, aztán a nyugati oldalon a buszsáv kapott nagy teherbírású felületet, most pedig az autósoknak és a gyalogosoknak fenntartott rész következett.” – közölte Fekete Dávid alpolgármester. A terület önkormányzati képviselőjeként hozzátette, ez egy különösen is nagy forgalmú út, a járdát pedig rengeteg gyalogos használja, többek között a vasútállomásra igyekezve, ezért is volt fontos a burkolat megújítása. Mindezt úgy végezték el, hogy kiszélesítették a járdát, valamint a középsziget elrendezésén is változtattak, így a forgalmi sáv mellett jutott hely nyolc új parkolóra is.

 

Prédl Antal a győri útkezelő szervezet vezetője hozzáfűzte, mindemellett a közvilágítás is megújult, megszűntek a járdákban lévő, alacsony fénypont magasságú közvilágítási oszlopok, helyette a középszigetbe helyeztek el magas fénypont magasságú, díszes oszlopokat, amelyek közé gömbkőriseket ültettek. A 72 millió forint értékű felújítás nagy részét a nyári tanszünet idején végezték el, a kivitelezés teljes körűen a fák ültetésével fejeződött be októberben.