Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Térfelújítás a Nádorvárosi temetőben

Megkezdődött a Nádorvárosi Köztemető főbejáratánál lévő terület felújítása. A legnagyobb győri köztemető központi ravatalozója melletti tér silány minőségű aszfaltburkolata az idők során megkopott, megrepedezett, ezért időszerűvé vált a felújítása és korszerűsítése. Az üzemeltető Győr-Szol Zrt. megbízásából július 15-én kezdődnek a rekonstrukciós munkálatok.

A beruházásról sajtótájékoztatón számolt be Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, aki elmondta: a főbejáratnál a töredezett aszfaltburkolat, a közelben lévő belső körforgalom és az abban lévő virágágy régen megérett a felújításra. A most megkezdett munka során a főbejárattól a rózsaágyas körforgalomig terjedő, 1100 négyzetméteres területre szürke, melírozott térkövet raknak le. Ilyen burkolatot kap a ravatalozó illetve a vele szemben lévő irodaépület előtti útszakasz is. A kialakítás során csapadékvíz-elvezető rendszert is építenek, amely biztosítja a víz lefolyását a burkolatról. Az építőipari munkálatokkal párhuzamosan a környező zöldterületekre lombos fákat, örökzöldeket, évelő növényeket ültetnek. A felújított térre új hulladékgyűjtő edények, növénytartó dézsák kerülnek, valamint kerékpártárolót telepítenek A beruházás összértéke mintegy 40 millió forint. Így mindenszentekkor már megszépült környezet várja a látogatókat – tette hozzá az alpolgármester.

 

Szombati Bertold, a  Győr-Szol Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója a temető üzemelési rendjéről adott tájékoztatást. Mint megtudtuk, a várhatóan szeptember közepéig tartó munkák ideje alatt a Nádorvárosi Köztemető főbejáratát csak gyalogosok használhatják, az arra jogosult látogatók illetve vállalkozók, szolgáltatók gépjárművel a Szentélek templom felőli kapun hajthatnak be.

 

A kivitelezés a hétfői, keddi, szerdai és szombati napokra korlátozódik így a temetési szertartások csütörtökön délután és pénteken egész nap zavartalanul lebonyolíthatóak lesznek. A ravatalozó megközelítéséhez az építők ötméteres sávon szilárd burkolatot biztosítanak. Az építkezés ideje alatt a köztemető gondnoki szolgálata, az irodák és egyéb kiszolgálóhelyiségek a megszokott rend szerint és helyen üzemelnek, a bejárat előtti árushelyek is zavartalanul működnek.