Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Terv szerint vágják a fákat

A Győr-Szol Zrt. a városi faállomány kezelőjeként február elején megkezdte a közterületi fakivágási program végrehajtását. A munka az erdészeti és kertészeti szakmai irányelveket figyelembe véve, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által kiadott határozatok alapján zajlik.

 

Fa kivágása hatósági engedéllyel azokon a helyszíneken lehetséges, ahol többek között a fa balesetveszélyes, vagy balesetveszélyt okozhat, a növény egészségi állapota indokolja, esetleg közművek, épületek vannak veszélyben. A keletkező faanyagot a Győr-Szol Zrt. a komposzt előállítás alapanyagaként hasznosítja.

 

A munkához kosaras emelőjármű is szükséges, ilyenkor a fák ágait a magasban vágják le és fentről lefelé bontják le a növényt. Különleges helyzetekben alpintechnikai megoldásokat is alkalmaznak, specialisták bevonásával.  A munka Adyvárosban kezdődött, ezt követően városrészről városrészre haladnak a szakemberek.

 

A március közepéig engedéllyel kivágott mintegy háromszáz darab fát a Győr-Szol Zrt. 2015 őszén pótolja, a pótlás során a városi faültetési koncepcióval összhangban figyelembe veszik a környezet adottságait. A fakivágás alkalmanként, rövid időre járhat a forgalom korlátozásával és a megszokottnál nagyobb zajhatással. A Győr-Szol Zrt. külön megköszöni a közlekedésben résztvevők türelmét és a lakosság megértését.