Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Több mint százezer virág díszíti a várost

Befejeződött az egynyári palánták ültetése, amelyben tavalyelőtt a Győri Audi ETO KC kézisei, tavaly a kulturális élet szereplői, idén pedig a diákság képviselői is segédkeztek…

 

A Honvéd ligetben ért véget a virágosítás, amelynek keretében az idén mintegy 110 ezer egynyári virágot ültetett el a Győr-Szol Zrt. „A győri önkormányzat évente milliárdos nagyságrendben fordít forrást a városüzemeltetésre, amelybe a közterületek rendezettsége, díszítése is beletartozik.” – fogalmazott dr. Fekete Dávid alpolgármester. A terület önkormányzati képviselőjeként kiemelte, a Belvárosban több helyszínen is találkozhatunk újdonsággal, köztük a tavaly elkészült Bécsi Kapu tér virágosításával, vagy a Városház tér és a Honvéd liget új kőszegélyeivel.

 

„Az önkormányzat igyekszik bevonni a lakosságot a város szépítésébe, és ennek jelképeként vettek részt a korábbi években a kézilabdázók, vagy a művészek, az idei évben pedig a Révai Iskola diákjai.” – fűzte hozzá Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Kiemelte, a Virágos Városunk Győr környezetszépítő verseny jelenleg is zajlik, míg a napokban több ezer virágpalántát osztanak ki az igénylők között, vagyis a győriek valóban kiveszik a részüket a virágosításból.

 

„Győr egy gyönyörű város, rengeteg a rendezett zöld terület, a virágos utca és tér, ami a fiatalok számára is inspiráló környezet. Éppen ezért örömmel veszünk részt a virágosításban, így magunk is tenni tudunk a környezetünkért.” – nyilatkozta Boncsarovszky Péter a révais diákönkormányzat vezetője.

 

Győr szerte egyébként mintegy 60 virágágyásba ültettek el 92 ezer egynyári palántát a Győr-Szol Zrt. munkatársai, emellett 40 virágoszlopon, 8 virágpiramison és több száz ültetőkonténerben további 17 ezer virág díszeleg. A következő nagyszabású zöldítés ősszel várható, amikor a faültetési program folytatódik.