Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Tovább bővült a GyőrBox-rendszer

Tavaly a buszpályaudvaron 16 kerékpár elhelyezésére alkalmas állomással indult az egyedülálló zárt biciklitároló-rendszer, a GyőrBox. A hálózat a napokban két új állomással bővült a Zechmeister utcában és a Dunakapu téren.

 

„Győr kerékpáros infrastruktúrája jelentős fejlődésen ment át, nem csak a városon belül, de a várost a környező településekkel összekötő kerékpárutak is épültek, hamarosan pedig újabb 600 millió forint értékben kezdődik fejlesztés.” – mondta el dr. Fekete Dávid alpolgármester. Hozzátette, a rendszer fontos eleme a folyamatosan bővülő Győr-Bike kerékpárkölcsönző, s a GyőrBox szintén egy olyan lehetőség, amelynek révén többen választhatják a kerékpáros közlekedést, hiszen a biciklit elhagyva is biztonságban tudhatják járművüket. A belvárosi önkormányzati képviselő kiemelte, a tárolókapacitás tovább bővült, hiszen a Zechmeister utcában négy, a Dunakapu téren három új szekrényt telepítettek. A tárolók mindkét helyen a GyőrBike állomások mellett találhatók.

 

A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan biztosít jogosultságot a rendszer használatához. Ezt a kártyát tölthetjük fel, és ezzel a kártyával tudjuk nyitni a tárolókat. A tárolás díja 40 forint óránként, amit a kártyára feltöltött összegből tudunk kifizetni, ám fontos tudni, hogy tíz óra után a díj nem emelkedik tovább, tehát naponta maximum 400 forint a biztonságos tárolás költsége. A rendszerről további információkat a gyorbox.hu-n szerezhetünk.