Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Tudós-jelölt egyetemisták versenye a győri egyetemen

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia a fővédnöke a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 rendezvényének. A konferencia Muszaki Tudományi Szekciójának helyszíne a győri Széchenyi István Egyetem. Győrben 30 egyetem hallgatói 22 tagozatban 276 pályamuvet mutatnak be – mondta el dr. Koren Csaba egyetemi tanár, rektorhelyettes.

A tagozatok átfogják a muszaki tudományterület egészét: számítástechnika, robottechnika, logisztika, anyagtudomány, geotechnológia, energetika, hőtani és áramlástani folyamatok, építészet, gépgyártástechnológia, képlékenyalakítás, közlekedésépítés, mérnöki pedagógia, dinamika, vízépítés és környezetvédelem szerepel a témakörök között.

A legtöbb dolgozattal a Budapesti Muszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Muszaki Főiskola és a házigazda győri egyetem nevezett a muszaki tudós-jelöltek kétévente sorra kerülő versenyére. A pályamuveket az egyetemek vezető oktatóiból álló zsuri bírálja el, de a muszaki szakterület ismert szakemberei – többek között Janák Emil, az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője – is szerepelnek az értékelők között.

A szekció 2007. április 2-án, hétfőn 18 órakor az egyetem D-1-es nagyelőadójában tartandó ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd a Széchenyi István Egyetem Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Köre Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli címu muvét adja elő. A dolgozatokat április 3-án, kedden 9 órától a tagozatok ülésein ismertetik a hallgatók. 19 óra 30-tól az egyetem Hangversenytermében (egykori zsinagóga) a pályamuvek konzulenseinek, a meghívott egyetemi, főiskolai oktatóknak ad koncertet a Varga Tibor Zenemuvészeti Intézet egykori és mai hallgatóiból alakult zenekar. Charpentier: Prelude to Te Deum; Gil Farnaby: Ábrándok, játékok, álmok; Lew Pollack: That's a Plenty; Nino Rota: 8 és fél zenemuveket hallhatják az est vendégei. – számolt be Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.

Az eredményhirdetés a győri Városháza dísztermében április 4-én, szerdán 9 órától lesz. A cégek, intézmények által felajánlott díjakat a zsuri tagjai, az adományozók képviselői adják át. A legjobb pályamuvek készítőit Borkai Zsolt, Győr polgármestere és dr. Szekeres Tamás rektor köszönti.