Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új elnök a győri egyetemi sportegyesület élén

Kuti József 1973-ban alapítója, s közel három és fél évtizedig elnöke volt a győri egyetem jogelődje által létrehozott KTMF SK-nak és annak jogutódjának. A közgyulésen az elnök beszámolt a sportegyesület 2006. évéről, előterjesztett több alapszabály-módosító indítványt. Javaslatait a közgyulés egyhangúlag elfogadta.

Az egyetem egyik meghatározó, közkedvelt, a 70. életévéhez közeledő oktatójától, a campus jellegzetes személyiségeként ismert Kuti Józseftől Farkas Péter egyetemi adjunktus, a Gazdálkodástudományi Tanszék oktatója vette át a staféta botot.

A közgyulésen Kovács István megyei sportigazgató a több évtizedes eredményes együttmuködést emelte ki: a megye legtöbb szakosztállyal muködő, legnagyobb sportegyesülete a SZESE, s ez a folyamatos eredményességben is értékmérő. Röck Samu városi sportfelügyelő a győri sportigazgatóság nevében köszöntötte a távozó elnököt. Dr. Gönczöl László az Apáczai Csere János Főiskolai Kar, a társintézmény egykori tanszékvezetőjeként, oktatójaként közelről szemlélte a most lezárt több évtizedes tevékenységet, amelyről baráti elismeréssel szólt. Dr. Litresits András, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) alelnökeként, a közgyulést levezető elnökként a felsőoktatás és a versenysport kölcsönösségét hangsúlyozta, s ebben a tevékenységben példaként szólt a Széchenyi István Egyetemről, a leköszönő elnökről. Az alelnök dr. Frenkl Róbert, a MEFS elnökének személyes hangú méltató levelét is felolvasta. Dr. Szekeres Tamás rektor arany emlékérmet adott át a leköszönő elnöknek, s kiemelte: a sportegyesület az intézmény vezetőinek sosem volt anyagi gondokat jelentő szervezet, sokkal inkább eredményes muködést, sikereket, elismerést jelző hírek forrása. Az új vezetőségnek hasonló jó eredményeket kívánt a rektor.

Az új elnök, Farkas Péter 30 éves. A pápai Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, s 1999-ben Győrben, az első széchenyis egyetemi közgazdász évfolyamon szerzett diplomát. A Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatójaa Pécsi Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Doktori Iskolájában készül a PhD védésre. Az új elnök a kyokushin karatéban fekete öves, a 3. dan mesterfokozat birtokosa. 2000 – 2004 között felnőtt válogatott, magyar bajnok és az Európa Bajnokság 5. helyezettje volt.

A Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének ügyvezető elnöke Gyömörei Tamás lett. Az új elnökségébe Albert Zoltánt, Gasztonyi Tamást, Kuti Józsefet, Lukács Stefánt, Szabó Mátét, Szórádi Katalint és dr. Zakariás Gézát választották a közgyulés résztvevői. Az elnökség megbízatása 4 évre szól. – számolt be Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.