image
image
image
image
image
image
image
image

Új elnököt választ a SZESE

2007. március 1-jén, csütörtökön 14 órától az egyetem VIP termében (konferencia épület, I. emelet) tartja elnökválasztó, tisztújító közgyulését a Széchenyi István Egyetem Sport Egyesülete (SZESE). Kuti József, az egyesület alapítója, első s ma is hivatalban lévő elnöke leköszön, a közgyulés új elnököt, elnökséget választ.

Kuti József 1968-tól dolgozik a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében. Az 1970-es évek közepétől oktatási főigazgató-helyettesként egyik irányítója volt a Szegedről és a három budapesti intézetből alakult győri főiskola ma is példaként emlegetett integrációjának.

Az intézmény egyik meghatározó személyiségének tevékenységét a hallgató-központú gondolkodás határozta, határozza meg, s ma is aktív kapcsolatot ápol volt tanítványaival. 1973-ban alapítója volt, s ma is első elnöke – ami a hazai felsőoktatásban kuriózum - a győri egyetem jogelődje által létrehozott KTMF SK-nak, és jogutódjának, a ma közgyulését tartó sportegyesületnek.

Ezt a megbízatást az eddig eltelt három és fél évtizedben szakszeruen, eredményesen, az oktatók és a hallgatók, a hazai és a külföldi felsőoktatási társintézmények által is elismerten látta el. A klub a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség egyik meghatározó bázisa. Kuti József több magyar egyetemi és főiskolai bajnokság és nemzetközi találkozó szervezésével, sikeres lebonyolításával tette még ismertebbé Győrt, a Széchenyi István Egyetemet a főiskolások, egyetemisták körében. Tevékenysége bőven ad példát az új vezetőségnek. – közölte Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.