Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új gépek a város útjain

Télen már érkezett két kisgép, most pedig három új, nagyteljesítményű tehergépkocsival és a hozzájuk tartozó adapterekkel bővült a Győr-Szol Zrt. eszközparkja…

 

„Bár nincs szégyenkezni valónk, hiszen Győr az egyik legvirágosabb és legjobban karbantartott magyar város, ám az eszközfejlesztés jelentős segítség a városüzemeltetés színvonalának tovább emelésében.” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester, aki emlékeztetett arra, hogy a győri fejlesztéseket a Győr-Szol gépparkja is követi, így volt ez a belvárosi rehabilitáció, vagy éppen a vízparti sétányok megújítása kapcsán is.

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzáfűzte, egy nagy lépést tettek a géppark megújításának útján, amelyet a jövőben is folytatni szeretnének. Kiemelte, az új gépeket úgy szerelték fel, hogy azok téli-nyári üzemben tudnak dolgozni, így egész évben jó szolgálatot tesznek.

 

A városüzemeltetés flottájába egy 18 tonnás, 2 tengelyes és egy 26 tonnás, 3 tengelyes konténerszállító tehergépkocsi valamint egy 18 tonnás, 2 tengelyes, 4x4-es, billenőplatós, darus tehergépkocsi érkezett, illetve egy sószóró berendezést is vásároltak már meglévő tehergépkocsira.

 

A Scania típusú járművek közül kettő a konténeres hulladékszállításban vesz részt, kiváltva két másik, már elöregedett járművet, melyek fenntartása a gyakori meghibásodások és költséges javítások miatt gazdaságtalanná vált. A harmadik, daruval is felszerelt új jármű a városüzemeltetési feladatok során jelent nagy segítséget egyebek mellett a virágládák kiszállításában, a zugszemét elszállításában, a zöldhulladék gyűjtésben. Télen mindhárom új jármű részt vesz a síkosságmentesítési és a hóeltakarítási munkálatokban, ezért mindhárom teherautóhoz hóeke és sószóró is tartozik. A három gépjármű az adapterekkel együtt valamint a korábban beszerzett Wisconsin típusú kisgépekkel közel nettó 184 millió forintba kerültek.