Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új játszótér Győr-Ménfőcsanakon

A városrészt egyre több kisgyermekes család választja otthonául. A gyerekek és szüleik kikapcsolódását egy új játszótér szolgálja a Szellő utcában…

 

A dinamikusan fejlődő Győr-Ménfőcsanak gyermeklétszáma folyamatosan bővül, ezért az elmúlt időszakban egyre nagyobb igény jelentkezett egy új játszótér megépítésére. A városrész két önkormányzati képviselője, Takács Tímea és Szabó Jenő az új építésű környezetben találta meg a létesítmény helyét, amely a képviselői forrás mellett a Borkai Zsolt polgármester biztosította keretből valósulhatott meg, mintegy harmincmillió forint értékben.

 

„Ma már városunk minden részében találkozhatunk kulturált, az uniós szabványoknak megfelelő játszóterekkel, és különösen örömteli, hogy ménfőcsanakon a kellemesnek nevezhető problémát a gyermekek folyamatosan növekvő száma jelenti. – fogalmazott Borkai Zsolt. A polgármester kiemelte, az önkormányzat a nagyberuházások mellett a lakókörnyezetek kiegyensúlyozott fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet, amely még élhetőbbé teszi városrészeinket. Ilyen beruházás a most átadott új játszótér is.

 

„Az egyre bővülő gyermeklétszám miatt több fejlesztést is végrehajtottunk, hiszen a közelmúltban elkészült játszótér mellett korábban óvodai férőhely-bővítést végeztünk, és az új tanévre elkészült a ménfőcsanaki iskola bővítése is.” – nyilatkozta lapunknak Szabó Jenő. A képviselő hozzátette, a Győr-Szol Zrt. munkája nyomán az új játszótér a gyermekeknek önfeledt játékot kínál, de a szülőknek is pihenési lehetőséget biztosít, hiszen a padok mellett sütőhelyeket is kialakítottak.

 

Takács Tímea, a városrész másik önkormányzati képviselője kiemelte, a zöld területen rönkjátékokat helyeztek el – többek között mászóvár, csúszda, mérleghinta és homokozó is került ide -, de jelentős fásítás is történt, így a kicsik árnyékos helyen tölthetik az idejüket. Biztonságuk érdekében körbekerítették a játszóteret, amelyben még maradt hely a későbbi bővítésre is.

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a készségfejlesztő, EU-komform játszóeszközök mellett a padok és a grillező hely biztosítja, hogy ez a terület ne csak a gyerekek, de az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújtson.