Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új takarító berendezések Győr közterületein

A szárazföldről nehezen elérhető területek, elsősorban a nemrégiben kialakított, Rába és Mosoni-Duna menti rakpartok takarítását szolgáló berendezéseket vásárolt a közelmúltban a Győr-Szol Zrt., melyeket Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester és Kovács Róbert a társaság városüzemeltetési igazgatója mutatott be a sajtó képviselőinek.

 

Az egyik berendezés egy úszó szivattyú, amely a folyó vizére helyezve, a partról irányítva magas nyomású vízsugárral mossa le a szennyeződéseket, iszapot, egyéb lerakódásokat, akár a járófelületről, akár a rakparti rézsűről. Ez utóbbi a szárazföldről nehezen elérhető, így sok esetben vízi járművet kell igénybe venni a hatékony tisztításhoz. Ezért vásárolt a szolgáltató egy erre a feladatra speciálisan kialakított, széles padozatú, 10 lóerős motorral felszerelt csónakot, melynek segítségével a víz felől eredményesen takaríthatóak a kritikus felületek. A csónak a takarítás mellett jól használható az áradások után a vízen felgyűlt uszadék és egyéb szennyeződések, akadályok felszámolására is.

 

Ugyancsak a rakpartok járófelületének tisztítását szolgálja egy önjáró kézi seprőgép, mely kiegészíthető toló adapterrel, így a hétköznapi hulladék eltakarítása mellett alkalmas az áradás után lerakódó iszapréteg eltávolítására is. - tájékoztatott a Győrszol Zrt.