Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új térfigyelő kamera Marcalvárosban

Az Ikva utca végében, a PÁGISZ szakközépiskola épületére helyezték ki a város legújabb köztéri kameráját.

A város különböző területein kihelyezett kamerák feladata az, hogy a rendőrségi központból vezérelhetően képeket továbbítsanak az ügyeleten elhelyezett számítógépes rendszerbe.

 

A kamera kihelyezését Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő kezdeményezte, aki bízik abban, hogy az intézkedéssel növekedni fog az Ikva utcán és környékén lakók, valamint az itt tanuló diákok biztonságérzete. A képviselő elmondta, hogy a PÁGISZ épületére felszerelt kamera nagy felbontású, forgatható, műszaki kialakítása lehetővé teszi a megfigyelést, azonosítást rossz fényviszonyok között is.

 

A kamera képét a Győr Városi Rendőrkapitányságon figyelik, ahol a városban üzemelő 56 forgatható és 31 fix kamerával együtt működtetik. A kamera kiépítési költsége 1,5 millió forint volt, amit az önkormányzat 2014. évi költségvetése biztosított.