Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új tulajdonos az ETO-nál

Az elmúlt időszak bizonytalanságai után nagy bejelentés történt szerdán, a Városházán. Új befektető érkezett az ETO FC-hez, sőt, 96 százalékos tulajdont is szerzett a Kft-ben, így megoldódni látszanak a korábbi nehézségek.

 

Az elmúlt hetekben többször is szárnyra kelt a hír, hogy komoly befektető érdeklődik az ETO-val kapcsolatban. Nos, a hét közepén kiegyenesedtek a kérdőjelek, hiszen megtörtént a nyilvános bejelentés: A Mányi József által tulajdonolt Ker-Gasztro Kft. minősített többségi tulajdont szerzett az ETO Futball & Futsal Sportszervező és Szolgáltató Kft-ben.
„Az ETO sajnos az elmúlt időszakban ismét bizonytalan, nehéz helyzetbe került, számos panaszt kaptam magam is a kifizetések elmaradása miatt szülőktől, edzőktől, szolgáltatóktól. Szerencsére a nagycsapat teljesítményére ez nem nyomta rá a bélyegét.” – mondta el Borkai Zsolt, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik ennek ellenére kitartottak, játszottak, dolgoztak, edzősködtek, vagy éppen a létesítmény területén a kiszolgálásban segédkeztek. A polgármester azt is elárulta, hogy mindennek ismeretében a győri önkormányzat és az akkor még befektető-jelölt cég is átvilágította a Kft. gazdálkodását, amely sajnos jelentős felhalmozott adósságot mutatott, mint mondta, a felelőtlen gazdálkodás csődközeli helyzetet eredményezett. „Az ezt követő tárgyalásoknak köszönhetően, és annak, hogy Mányi József úr továbbra is látott fantáziát az ETO-ban, megszületett a megállapodás, amelynek értelmében a befektető minősített többségi befolyást szerzett a Kft-ben. Ezúton is köszönetet mondok neki a döntéséért, egyben azt kérem tőle, hogy kezelje saját gyermekeként az ETO-t, mert Győrben rengeteg embernek fontos a csapat sorsa.


A polgármester azt is elmondta, hogy a győri önkormányzat továbbra is hozzájárul a zöld-fehérek jövőjéhez, hiszen bár az önkormányzat ezután sem lesz tulajdonos, és a felnőtt csapat működését közpénzből nem tudja segíteni, az utánpótlás-nevelést azonban továbbra is támogatni fogják, amihez az eddiginél jóval átláthatóbb gazdálkodás szükségeltetik. „75 millió forintot már az év elején átadtunk az egyesület utánpótlásképzésének támogatására, további 75 millió forint pedig ugyanerre a célra el van különítve a költségvetésünkben. Ezt eddig visszatartottuk a felhalmozott hatalmas adósság miatt, most azonban új helyzet állt elő, ezért átadjuk a pénzt a gyerekek támogatására.” Mint kiderült, az iskola is nehéz helyzetbe került, ezért az azt működtető alapítványnak közel 11 millió forintos támogatást ítélhet oda a következő közgyűlés, amennyiben a képviselők is megszavazzák azt.


„Remélem, hogy az új befektető érkezésével és az önkormányzat támogatásával a felnőtt csapat és a klubnál pallérozódó fiatalok sorsa is hosszú távra rendeződik. Köszönöm Csányi Sándornak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a segítséget, amellyel a helyzet megoldását segítette, valamint azoknak a szakembereknek a munkáját, akik az elmúlt hónapok bizonytalanságában is kitartottak.” A polgármester aláhúzta, a többi ETO néven szereplő szakosztályt semmilyen veszély nem fenyegette, hiszen különálló kft-ről van szó. Azt is hangsúlyozta, bízik abban, hogy az élet számos területén sikereket elért vállalkozó szerepvállalásával valóban új időszámítás kezdődhet a klubnál.
„A Hír igaz, a mai napon a Ker-Gasztro Kft. 96 százalékos tulajdonrészt szerzett az ETO kft-ben, de megszületett a megállapodás a maradék négy százalékról is, így 2018 májusában 100 százalékos tulajdonos lesz a cég.” – erősítette meg Mányi József a Ker-Gasztro tulajdonosa. Hozzátette, az ETO nagy múltú klub, ahol kitűnő utánpótlás-nevelő munka folyik, de a jelenlegi helyzetnél jobbat érdemel. Azt is elmondta, hogy a korábbi ügyvezető, dr. Drucskó Zoltán az aláírást követően lemondott tisztségéről, de a vezetőség összetételéről és szakmai kérdésekről most még korai lenne beszélni, hiszen az elsődleges feladat a gazdálkodás racionalizálása, az adósságok rendezése. „Szeretném, ha mindenki nyugodtan tudna karácsonyozni, ezért először a kifizetéseket szeretnénk rendezni.” – hangsúlyozta az új tulajdonos. Újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy a jövőben a labdarúgás és a futsal útjai különválnak. Szintén kérdésként hangzott el a tájékoztatón, hogy tulajdonosként milyen célokat tűz ki a csapat elé. „Erre is azt tudom mondani, hogy azok felelősségteljes megfogalmazásához még egy kis időre van szükség. Elsődleges feladatunk, hogy rendezzük a klub és az akadémia helyzetét, először is rendet, nyugalmat és kiegyensúlyozott működést kell teremtenünk. Ezután következhet a célok megfogalmazása!” - számolt be a Győrplusz.hu.