Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új utcák és új látványelemek a város díszvilágításában

2016. november 25-én, a pénteki nyitányon felgyúlnak a város ünnepi fényei. Egészen pontosan 3500 led izzósor, 13 kilométer fényfüzér és új látványelemek is díszítik az ünnepi időszakban Győrt. A mindenki karácsonyfái az idén összesen 41 helyszínen díszlenek városszerte, de Hugoo-val is rendhagyó formában találkozhatunk…

 

„Az év legszebb időszaka áll előttünk, a készülődéshez pedig a város Advent fényeivel és a változatos programokkal is igyekszik hozzájárulni.” –fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Belvárosi képviselőként kifejtette, az ünnepi díszvilágítás minden évben új elemekkel bővül, az idén például az Apáca utca és a csatlakozó közök is bekapcsolódnak, de izgalmas látványosság lesz a Városháza előtt az öt méter magas, kivilágított Hugoo, vagyis a 2017-es győri EYOF kabalafigurája is.

 

„Európa öt legszebb karácsonyi vására között tartják számon a győrit, amelyre az idén sem fog rácáfolni a programsorozat.” – tette hozzá Fekete Dávid. Az alpolgármester kiemelte, a Győri Advent idei megnyitóját pénteken délután öt órakor tartják a Széchenyi téren, ekkor kapcsolják fel az ünnepi díszvilágítást, majd megkezdődik a hangulatos programokkal tarkított időszak, amelyen az idén is olyan izgalmas attrakciókkal találkozhatunk, mint a Dunakapu téri korcsolyapálya.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a győri Útkezelő Szervezet végezte a karácsonyi díszvilágítás kiépíttetését a Belvárosban, valamint a városrészek karácsonyfáinál, és a temetőknél. Prédl Antal a szervezet vezetője kiemelte, a terület, amelyet kivilágítanak, évről-évre nagyobb, az idén is új utcákat vontak bele és új elemeket is telepítettek. Az Útkezelő Szervezet összesen 41 fenyőfa karácsonyi díszkivilágításáról gondoskodik. A kivitelező Vill-Korr Hungária Kft. építésvezetője, Ódor Tamás hozzáfűzte, a világítás tervezése már májusban megkezdődött, a tényleges telepítés pedig három hetet vett igénybe. A munka összetettségéhez csak egy adalékot említett, a Hugoo szobor összességében 5,6 tonna mozgatását jelenti.

 

A következő hetekben fényfüzérek díszítik a Baross utat, az Aradi vértanúk útját, az Arany János utcát, a Megyeháza teret, a Városháza teret Átfeszített díszvilágítási elemekkel találkozhatunk a Jedlik Ányos úton, a Kazinczy utcában, a Király utcában, a Dr. Kovács Pál utcában, az Aradi Vértanúk útján és a Kisfaludy utcában. A Széchenyi téren felállított, mindenki karácsonyfájára 600 méter hosszan került LED fényfüzér. A Dunakapu téren újra találkozhatunk az óriási méretű 3D-s fénykapuval, az óriási karácsonyi gömbbel is és a hóemberrel is.

 

A hagyományokhoz hűen a város karácsonyfája az idén is lakossági felajánlásból érkezett. Egy kónyi család a Győr Plusz Rádióban hallotta a felhívást, és úgy döntöttek, megválnak a kertjükben pontosan 20 éve növekedő 11 méteres normand fenyőtől, a nemes cél érdekében. Büki Judit, a fa felajánlója elmondta, nagyon hozzánőtt a szívükhöz a fenyő, az elmúlt 20 évben életük része lett a tűlevelű, de mára akkora lett, hogy túl közel került a házhoz, így előbb-utóbb mindenképpen ki kellett volna vágni.

 

A Győr-Szol Zrt. a hagyományoknak megfelelően nem csak a téren, de Győr városrészeinek központjaiban, illetve a városi köztemetőkben is felállítja a mindenki karácsonyfáit, amelyek összesen 41 helyszínen díszlenek majd. Újdonság, hogy Marcalváros I-en, a Nagy Imre út és Lajta út forgalmas kereszteződése mellett és a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ udvarán is lesz közösségi karácsonyfa. A Mindenki karácsonyfáinak pontos helyszínei a www.gyorszol.hu weboldalon olvashatóak. Péntek délután tehát felgyúlnak az ünnepi fények, s kezdetét veszi az év leghangulatosabb időszaka.