Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új utcanévtáblák a belvárosban

A nyár folyamán mintegy kétszáz új utcatábla kerül a sétálóövezetbe, de más városrészekben is tervezik a táblák megújítását. Ezzel párhuzamosan 115 új típusú szemetest is telepítenek a Belvárosba…

 

A hozzánk látogatók eligazodását és a még szebb városképet is szolgálják az új táblák – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar a belváros egyik önkormányzati képviselője. Az alpolgármester hangsúlyozta, a városközpont csak a program kezdete, a következő években Győr más területein is megjelennek majd az új típusú táblák. Fekete Dávid alpolgármester, a terület másik képviselőjeként hozzáfűzte, a történelmi környezetnek megfelelő küllemű táblák nagyobbak mint a korábbiak, így jobban olvashatók, illetve az egykori kerület-feltüntetés helyett az informatívabb, városrész nevet tüntették fel rajtuk. A táblák nagy részét már az EYOF-ig, a többit a nyár folyamán szerelik fel a belvárosban.

 

„A jó minőségű, kőből, vagy márványból készült táblákat természetesen nem cseréljük le, hiszen azok jól illeszkednek a történelmi környezetbe.” – folytatta Radnóti Ákos. A városüzemeltetésért felelős alpolgármester kiemelte, a belváros szépítéséhez és tisztán tartásához 115 új szemetes is hozzájárul majd. Emlékeztetett arra, hogy a korábbi, lyukacsos tárolók körül nagy volt a kosz, nehezen lehetett tisztán tartani körülötte a burkolatot, az egyedi megjelenésű, új kukák ezzel szemben praktikusak és könnyen kezelhetőek. A tájékoztatón megtudtuk, a helyenként balesetveszélyes faverem-rácsokat is kicserélik ahol műgyanta-szerű burkolatot alkalmaznak majd.