Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Újabb belvárosi zöldterület újul meg

Elkezdődött az Árpád út–Lukács Sándor utca által határolt zöldterület felújítása…

 

„Az önkormányzat a Belváros fejlesztése során nem csak a sétálóövezetre fókuszál, a város szeretne hasonló figyelmet fordítani a környező lakóövezetekre is.” – fogalmazott Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, az Árpád út–Lukács Sándor utca által határolt zöldterület megérett a felújításra, és a járda is elhasználódott már. Kifejtette, a mintegy 30 millió forintos beruházás során új pihenő övezet épül 16 köztéri paddal és hulladékgyűjtőkkel, ahol mintegy 600 négyzetméteres,  játékra, sportolásra alkalmas terület is létrejön. Emellett egy kerítéssel elzárt, kutya WC-vel ellátott kutyafuttatót is kialakítanak itt. A teljes beruházás nyár végére készül el.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a Belváros másik önkormányzati képviselőjeként hangsúlyozta, a két központi nagypark, a Bisinger sétány és a Batthyány park nagyon népszerű és látogatott a győriek körében, de amikor megújul egy lakóházak között lévő zöldfelület, akkor az is élettel telik meg, és ezt várják az Árpád útról nyíló kispark esetében is. Hozzáfűzte, az építkezés zajjal jár, ezért kérik a lakók türelmét, cserébe a beruházás elkészülte után egy megszépült park várja majd őket.

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök vezérigazgatója elmondta, először a terep előkészítése kezdődik, majd kerti szegély épül 289 méter hosszan, térkő burkolat készül 400 négyzetméteres felületen. A megújuló kis teret 330 darab cserje, évelő virágok díszítik majd, ősszel pedig nyolc fát ültetnek el. Prédl Antal a Győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, a park kivitelezési munkáit követően felújítják a zöldterületet kerülő járdát is oly módon, mint ahogy az látható az Árpád és Teleki utcák felújított járdái esetében is. A beruházás során a terület közvilágítása is megújul, az E.On Észak-Dunántúli Áramhálózati Zrt. az elavult villamos vezetékeket kicseréli, az útkezelő szervezet beruházásában pedig a lámpatestek cseréje is megtörténik.