Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Újabb ezer fával folytatódik a faültetési program

A 2014-ben bejelentett győri faültetési program keretében – az ideit is beleértve – már több mint háromezer fát ültettek el a szakemberek.

 

„2014-ben a Bercsényi ligetben Borkai Zsolt polgármesterrel jelentettük be a program indulását, és azóta is évente több mint ezer fát ültet el a Győr-Szol Zrt.” – fogalmazott Fekete Dávid alpolgármester a 2016-os őszi telepítés kezdetén. Hozzátette, azért is örömteli, hogy a Honvéd ligetben indítják az idei programot, hiszen a Belvárosban különösen is fontos a zöld felületek növelése, ahogy erre a közelmúltbéli Arrabona udvar-átalakításkor külön is figyeltek. „Az önkormányzat a beruházásai során is kiemelt figyelmet szentel a fásításra, a megfelelő zöldfelületek kialakítására.” A faültetések éves szinten több mint tízmillió forint értékben történnek.

 

„Az idén összesen 1106 növényt, 1044 fát és 62 cserjét ültetnek el a szakemberek, ami nagyon magas szám, hiszen  ennek mindössze egyharmada a határozati fapótlás. Ezen felül figyelembe vesszük a lakossági kéréseket, a városrészek képviselőinek jelzéseit is.” – hangsúlyozta Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester.  Kiemelte, a több mint ezer növényből minden városrészbe jut, és a programot természetesen a jövőben is folytatják. Hozzáfüzte, a Győr-Szol Zrt közel ötvenezer közterületen található fát kezel, meghatározott koncepció mentén gondoskodik a kivágásokról és a pótlásokról is.

 

A program során nagyrészt gömbkőrist, gömbmeggyet, gömbjuhart, oszlopos juhart, oszlopos gyertyánt, oszlopos hársat ültetnek, figyelembe véve a helyi adottságokat, az utcaképet. Ezek mellett megjelennek a füzek, égerek, platánok, tölgyek, és néhány különlegesebb faj is, mint az ámbrafa, a csörgőfa, a júdásfa vagy a tulipánfa.