Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Újabb győri híd felújítása kezdődik meg

A kivitelezés során a vasbeton pályalemez új szigetelést kap, megújul a híd szegélye, szalagkorlátja, az út-és járda aszfalt burkolata és a járda korlátja. A munkálatok jelentős forgalmi korlátozásokkal járnak keddtől…

 

Az Ipar úti felüljáró 1977-ben épült, a gyárvárosi úthálózat fő közúti építményeként. Az Ipar út fontos főútja a városnak, nem csak két városrészt köt össze, de kiszolgálja az egyre bővülő ipari parki forgalmat és a Kiskút ligeti sport- és szabadidős létesítményeket is. – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, bár a hídon történtek javítások, most egy nagyon fontos szakaszához ért a felújítás, ami azonban jelentős forgalmi korlátozással is jár, ezért kérik a lakosság és a közlekedők türelmét.

 

A kétszer két forgalmi sávos, egyoldali járdát tartalmazó vasbeton gerenda híd felújító jellegű javításait a korábbi években kezdték el olyan szakaszokon, ahol a híd alatti vasúti forgalmat nem zavarták ezzel. Így újult meg több vasbeton szerkezeti elem, szegély, korlát és lépcső. Most elérkezett az idő a híd eddig fel nem újított szakaszának teljes mértékű rekonstrukciójára, amely jelentős korlátozásokkal jár. Ez a szakasz a híd tetőpontján található és a Budapest – Győr 1. számú vasútvonal feletti szakaszt jelenti.

 

A munka 2016. május 24-én, kedden kezdődik és várhatóan július közepéig tart majd. – ismertette a részleteket Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője. Fontos információ, hogy a hídfelújítás során a hídon áthaladó forgalmat csak egy-egy sávon tudják biztosítani, ezért a reggeli és délutáni csúcsforgalomban torlódásra kell számítani az erre közlekedőknek. A járda és a korlát felújítása miatt a gyalogos forgalmat nem lehet biztonsággal a hídon tartani, ezért a gyalogosok csak a Gyárvárosi vasúti aluljárót használhatják. A forgalomtechnikai munkák hétfőn éjszaka elkezdődnek, a hídfelújító szakemberek kedden reggel veszik birtokba a híd felső szakaszát.

 

A munkavégzés során június végén több éjszakai munkavégzés is lesz, mely során a vasúti forgalmat is el kell terelni a Budapest-Győr 1. számú vasútvonalról, mert a hídfelújítás olyan szakaszához fog érni, mely során az alatta elhaladó vasúti forgalom számára nem lesznek biztosíthatók a biztonságos közlekedés feltételei. A kizárólag teherforgalmat érintő vasúti vágányzár egyeztetése jelenleg folyamatban van a MÁV Zrt-vel.

 

A felújítás értéke 120 millió forint, melyet önkormányzati forrásból az Útkezelő Szervezet valósít meg.