Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Újra a DAC-pályán a DAC sportolói

Az idén negyven éves létesítmény a közelmúltban a győri önkormányzat tulajdonába került. Hogy a DAC színeiben sportoló fiatalok ismét birtokba vehessék a sportpályát, az önkormányzat a DAC-Utánpótlás FC működtetésébe adta azt…

 

A DAC pálya kérdésében egy újabb fontos problémát oldottunk meg, hiszen a fiatalokról és az ő sportolási lehetőségeiről van szó. – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András a létesítmény átadásán. A polgármester hozzátette, a DAC egy nagy múltú klub, amelynek küldetése az utánpótlásnevelés. Kiemelte, kulcskérdés, hogy a fiatal generációkat a mozgás szeretetére neveljük, ez mindannyiunk közös érdeke. A polgármester sok sikert kívánt a klubnak, a kék-fehérek égisze alatt játszó felnőtt- és utánpótlás csapatoknak, majd átadta a létesítmény kulcsait Arnold Csaba klubigazgatónak.

 

„Nagyon fontos esemény ez a DAC életében.” – kezdte Arnold Csaba, aki köszönetet mondott a polgármesternek, amiért egy régóta húzódó problémát sikerült hatékonyan és nagyon gyorsan orvosolni, és így egy valóban nagy múlttal rendelkező városi egyesület éledhet újjá. A klubigazgató hangsúlyozta, bízik benne, hogy ezzel a nyugodt munka és az építkezés ideje következhet a klub életében. „Az ég is akkor a legszebb, ha kék-fehér, és most szép kék az ég kékje.” – tette hozzá.

 

Az idén negyven éves létesítményt az állam egy 2019. novemberi kormányhatározat értelmében adta az önkormányzat tulajdonába, amely most a DAC-Utánpótlás FC Kft. működtetésébe került. A klubban a gyermekek 5-13 éves korosztályban a Bozsik-program keretében játszanak, de képviselteti magát az összes utánpótlás korosztály (U14, U16, U19), valamint az Aranyhal Étterem megye II. bajnokságban játszó felnőtt csapat is. Az ünnepélyes kulcsátadást követően a csapatok bemutató edzést tartottak a frissen birtokba vett pályán.