Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Újra az Erkelben a Győri és a Pécsi Balett!

A vidéki táncművészek átjelentkezéssel adják le szavazataikat április 6-án Budapesten

 

2014. Április 5-én és 6-án, a Pas de quatre14 estekkel a tavaly elindított hagyományt viszi tovább az Opera: a cél, hogy Magyarország négy nagy társulata egy estén, egy színpadon álljon közönség elé. A Magyar Nemzeti Balett meghívására idén mindhárom vidéki nagyegyüttes jelen lesz az ország legnagyobb befogadóképességű színházában. A Győri Balett Velekei László Kodály című alkotását, a Pécsi Balett Zachár Lóránd Hullámzó talaj című koreográfiáját, a Szegedi Kortárs Balett pedig a Rítus című Juronics-kompozíció egyik felvonását mutatja be Budapesten. A házigazda Magyar Nemzeti Balett a különleges, Jiři Kylian: Petite Mort című koreográfiáját adja elő a Pas de quatre14 estjein.

 

A pécsi és a győri társulat számára amiatt is különleges jelentőségű ez a hétvége, mert lakóhelyüktől távol tartózkodnak a választás napján. A fiatal táncművészek fontosnak tartják, hogy kifejezzék akaratukat, állampolgári kötelességüknek érzik a választáson történő részvételüket, ezért úgy döntöttek, hogy mindannyian átjelentkeznek a 8. kerületi választókörzetbe. Április 6-án vasárnap 11.00 órakor Kiss János Kossuth-díjas és Vincze Balázs Harangozó-díjas művészek vezetésével együtt indul majd a két társulat, hogy leadják voksaikat a Ludovika téren.