Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ülésezik a megyei közgyulés is

(A városi közgyulés témáit itt olvashatja)

A Győr-Moson-Sopron megyei közgyulés pénteken tartja ülését, előtte sajtóreggelin számoltak be a legfontosabb napirendi pontokról. A testület pénteki ülésén az intézményi létszámcsökkentés következő, 2007. június 1-jétől érvényes számairól is dönt, ezen túlmenően – első olvasatban - a kórház struktúra-átalakításával kapcsolatos intézkedésekről is tárgyal.

Szakács Imre, a közgyulés elnöke elmondta, hogy „az egészségügyi reform” következményeként szükségszeruségből megteendő intézkedésekről van szó, ugyanis az intézmény és persze a fenntartó is kénytelen a kialakult gazdálkodási helyzethez igazodni. Az a legszomorúbb, hogy e kényszeru lépések elsődleges vesztesei – a megnövekedett várakozási idők és várólisták, illetve a dolgozói elbocsátások kapcsán - a betegek és a megyei kórház dolgozói lesznek.”

A közgyulés tisztségviselői tájékoztatást adtak továbbá a pénteki közgyulés napirendjén szereplő önálló Nemzetiségi Bizottság, illetve a konzultatív testületek létrehozásának hátteréről is. Elhangzott, hogy a megyei önkormányzat – a 2006. évi pénzmaradvány terhére – a megyében létrejött három (cigány, német, horvát) területi kisebbségi önkormányzat muködéséhez összesen 2,25 millió Ft támogatást ad. „Teszi ezt, adja ezt annak ellenére, hogy a megyei önkormányzat is rendkívül nehéz körülmények között gazdálkodik, de fontosnak tartja a kisebbségek ez irányú támogatását is, főleg akkor, amikor a területi kisebbségi önkormányzatok állami hozzájárulásként ennek csak a felét kapják”- tette hozzá Firtl Mátyás alelnök.

Újságírói kérdésre az alelnök tájékoztatást adott a megyei önkormányzat fenntartásában muködő intézmények 2007. évi beruházási, felújítási, karbantartási, valamint beszerzési feladataira jóváhagyott keretösszeg felosztásáról. Elmondta, hogy az eddigi évek gyakorlatának megfelelően 2007-ben is szükséges a megyei önkormányzat által muködtetett intézmények saját erőből meg nem oldható feladatainak pénzügyi támogatása. Erre a célra a megyei büdzsében 100 millió forintot különítettek el. A felosztásnál elsődleges szempont volt a muködéshez szükséges hatósági, szakhatósági, valamint a biztonsági és üzemeltetési feltételeknek való megfelelés. – számolt be Ponty Zita, megyei sajtóreferens.