Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ünnepség Szt. Flórián nap alkalmából

Az ünnepség elején Hullámos László tuzoltó ezredes, városi tuzoltóparancsnok köszöntötte Borkai Zsolt polgármestert, aki felavatta azt az emléktáblát, amely a tuzoltóságnak odaítélt Pro Urbe Győr díjat örökíti meg. A polgármester ismét megköszönte a tuzoltók áldozatos munkáját, amellyel méltán érdemelték ki az elismerést, valamint kérte, továbbra is ilyen odaadással végezzék munkájukat.

Az ünnepségen Hullámos László köszöntötte a tuzoltókat, kéményseprőket, és a vendégeket. Elmondta, fontos, hogy minden évben megemlékezzünk azokról, akik önzetlenül óvják, védik az emberek életét, vagyonát. Hozzátette, a tuzoltó vállára nagy felelősséget tesz esküje, amely szerint „a szolgálati kötelezettségeit – ha kell, akár élete kockáztatása árán is teljesíti”. Hozzátette, emlékezzünk azokra is, akik most is oltják a tüzet, mentésben vesznek részt, teszik a dolgukat.

Borkai Zsolt polgármester visszaemlékezett a Flórián napi hagyomány kezdeteire, annak jelentősségére. Hozzátette, ma azokra az emberekre emlékezünk, akik minket védenek, ezért tiszteletet és köszönetet érdemelnek. Ők azok, akik nap mint nap készen állnak arra, hogy rajtunk segítsenek, minket óvjanak. Kiemelte, a kor haladásával a feladatok is egyre sokrétubbek lettek, a tuzoltóknak egyre több ismerettel kell rendelkezniük, egyre felkészültebbeknek kell lenniük.

A beszédek után a Kazinczy Gimnázium diákjai adtak musort, majd a díjátadások következtek.

A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 2-án, kedden délután két órától tartja ünnepségét a megyeházán.