Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Urbán Mária koncertsorozata gyerkeknek

A sorozat egyediségét egyrészt az adja, hogy városunk egyik legszebb épületében, annak egyedülálló termében szólalnak meg a gyönyörubbnél-gyönyörubb zenemuvek, másrészt Urbán Mária bevezeti a gyermekeket a zene titkaiba.

Szól a szimfonikus zenekarról és hangszereiről, a rézfúvós hangszerekről a régmúlt időktől napjainkig, a húros, pengetős, vonós, billentyus és ütőhangszerek szerepéről, valamint az ének- és táncmuvészetről. Olyan zeneszerzők muvei szerepelnek, mint Vivaldi, Bach, Beethoven, Csajkovszkij, Prokofjev, Muszorgszkij, Bartók, Haydn, Schubert. Vagyis egyfajta zenei időutazás részesei is lehetünk.

A Győri Filharmonikus Zenekar, a Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai, a Nádorvárosi Közoktatási központ Rubato kórusa, a Győri Nemzeti Színház muvészei, az Apor Vilmos Katolikus Iskola kórusa éppúgy a fellépők között lesznek, mint az ifjú tehetségek a győri középiskolákból. A koncertsorozat nem csupán a gyermekek számára lehet izgalmas. Szülők, nagyszülők is élvezhetik az élő zene varázsát, annak meghittségét, hogy gyermekükkel, unokájukkal együtt részesülnek a zene szépségében.

A koncertsorozat soron következő előadásai:

2007. február 25. - Rézfúvós hangszerek bemutatása régmúlt időktől napjainkig
2007. március 25. - Húros, pengetős, vonós, billentyus és ütőhangszerek a zenében
2007. április 22. - Ének és táncmuvészet a zenében

A musorok vasárnaponként délelőtt 11 órakor kezdődnek. Jegyek a Zichy-palotában válthatók.