Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Változások a felújítás idejére

A Bécsi kapu tér felújításához kapcsolódó elektromos hálózat korszerűsítése kezdődik a jövő héttől. A munkálatok miatt buszmegálló-áthelyezésre, áramszünetes időszakokra kell számítani…

 

Ismét munkagépek jelennek meg a Bécsi kapu téren február 20-tól, az E-on és Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete közös megbízásából kicserélik a meglévő, de rossz állapotú elektromos vezetékeket, továbbá lefektetik azokat az új vezetékeket, melyek az átépítendő Bécsi kapu tér új díszvilágításához, közvilágításához és a szökőkút-medencét kiszolgáló szivattyúkhoz szükségesek. Az elektromos hálózat érinti a 0,4 kilovoltos közcélú, a 0,4 kilovoltos közvilágítási és a 10 kilovoltos középfeszültségű hálózatot is. A vezetékeket két transzformátor állomás között cserélik ki, a Zechmeister úton a Klastrom Hotel oldalában lévő trafó és a Káptalandombon lévő Hotel Konferencia épületében található trafóállomás lesz összekötve az új vezetékekkel. Összesen tizennyolc darab, egymás mellé fektetett, védőcsőbe húzott elektromos kábelt kell lefektetnie a Vill-Korr Hungária Kft. szakembereinek.

 

A kivitelezés a Klastrom Hotel oldalától indul és mivel a járdát teljes szélességben el kell bontani a trafó környezetében, ezért az itt lévő buszmegállót ideiglenesen szüneteltetik. – közölte Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője. Emiatt hétfőn üzemkezdettől az 1, 1a, 2b, 8, 8b, 11, 11a, 14, 14b, 19, 29 számú helyi járatok a Hotel Klastrom megálló helyett a Virágpiacon létesített ideiglenes buszmegállóban állnak meg (nem az Arrabona áruház melletti megállóban!). A járda munkaterület lesz, a gyalogosok az úttesten létesítendő gyalogosfolyosón át tudnak majd közlekedni.

 

A kivitelezés várhatóan három hónapot vesz igénybe. A munkák előrehaladtával a 0,4kV-os közcélú kábel átkötéseinél szükség lesz áramszünetes időszakokra, melyről a fogyasztókat az E-on hivatalosan értesíteni fogja.