Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Városi programok március 15-én

Kránitzné Csala Éva, a városmarketing vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a város szándékában állt, hogy az idén is legyen díszmenet, ezért fel is vették a kapcsolatot a honvédséggel, de végül egyik félnek sem felróható okokból nem valósulhat meg ez a rendezvény.

Varga László, a rakétaezred parancsnoka megerősítette, hogy folytattak tárgyalásokat ez ügyben a szervezőkkel, de ennek ellenére nem valósulhat meg a díszmenet.

Bakács László sajtószóvivő hozzátette, a városban különböző pletykák keringenek, hogy miért nem lesz díszszázad az idén. A szóvivő annyit mondott, erős kormányzati kommunikáció tapasztalható, amely szerint terrorveszélytől kell tartani március 15-én. Ezzel szemben a városvezetés úgy látja, hogy ilyenről nincsen szó, csupán megpróbálják már előre félelmekkel teletuzdelni az ünnepet. A város célja azonban, hogy együtt, méltósággal ünnepelhessünk március 15-én. Hozzátette, a pártokat, szervezeteket közös ünneplésre hívták, és egyelőre senki nem jelezte, hogy távol maradna a rendezvénytől.

A városi programok:

9.00 órakor az Eötvös téren Győr Megyei .Jogú Város vezetői koszorút helyeznek el a Petőfi-szobornál. Közremuködik Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara.

10.00 órakor a Honvéd ligetben kezdődik a megemlékezés és koszorúzási ünnepség az 1848-as szabadság emlékmunél. A program:
Himnusz - Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara, Városi Liszt Ferenc Kórus
Vers
Kórusmu - Városi Liszt Ferenc Kórus
Ünnepi beszéd - Borkai Zsolt polgármester
Megemlékezés - Megemlékezést tart Borsi Róbert önkormányzati képviselő      
Emlékmusor - A Pálffy Miklós Iskola diákjainak emlékmusora  
Koszorúzás - Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara
A szervezetek képviselői maguk helyezik el koszorújukat.          
Szózat - Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara, Városi Liszt Ferenc Kórus

11.00 órakor a Richter Teremben Ünnepi díszközgyulést tart a város, amelyen átadják a díszpolgári és a Pro Urbe Győr kitüntető címeket.