Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Vetélkedtek a tuzoltók

Az 1997. óta kétévente megrendezésre kerülő rendezvényen megyénk hivatásos önkormányzati tuzoltóságai 5+1 fős rajjal képviseltetik magukat. A tuzoltóságonként delegált 1-1 csapat versenyzői először elméleti feladatok megoldásával adtak számot tudásukról. A tuzoltó rajban ellátott beosztásuknak megfelelően a gépjármuvezetők főként kresz kérdésekből álló tesztet töltöttek ki, míg az irányító és beosztott állomány a szakmai kérdésekre adott válaszaival bizonyíthatta elméleti felkészültségét.

A tesztlapok kiértékelésével a résztvevők egyéni helyezéseket értek el, s az adott raj tagjai által elért helyezések összesítése (figyelembe véve a ráfordított idő mennyiségét is) adta egy-egy csapat eredményét az elméleti feladatok megoldásánál.

Az elméleti kérdéseken túl a verseny részét képezte a gyakorlati feladat megoldása is. A gyakorlati verseny gépjármuvezetők részére az előre megépített pályán meghatározott feladatok végrehajtásából (pl. tolatás irányítással, akadálypálya leküzdése) állt. A rajok egységes, komplex gyakorlati feladata a rutinpálya után egy tuzoltási feladat végrehajtása, majd imitált sérülteken sérülés azonosítása, felismerése, elsősegélynyújtás, valamint az „eloltott” épületből gázpalackok eltávolítása, azok kezelése volt.

A versenyen legjobb eredményt elért tuzoltók (legjobb gépjármuvezető, irányító, beosztott tuzoltó) az oklevél mellett könyvjutalomban részesült.

Az elméleti és gyakorlati eredmények összesítése adta a résztvevő csapatok végleges helyezését, ami a következőképp alakult:
1.           Győr
2.           Sopron
3.           Mosonmagyaróvár
4.           Kapuvár

A győri tuzoltóság csapatversenyben első helyezést elért raja képviselheti majd megyénket a tuzoltó szakmai vetélkedő 2007. április 13-i országrészi fordulóján. A szintén a megyei igazgatóság szervezésében, Győr-Sáráspusztán rendezendő országrészi vetélkedőn a tuzoltó rajokon felül 8 megye Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportja is részt vesz. – adott tájékoztatást Pesztenlehrer Lajos tuzoltó ezredes, megyei katasztófavédelmi igazgató.