Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

VII. Győri Bornapok - Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

Hatvan pincészet érkezik 16 borvidékről a VII. Győri Bornapokra augusztus 21-24-én. A kellemes borozáshoz az aláfestő zenét főként jazzt játszó zenekarok kínálják, fellép például a Cimbaliband, Emilio, Boggie, Kozma Orsi és a Guca Partyzans. A fesztivál keretében tartják a nyárzárót is, melyen a világsztár, Tom Jones ad élő nagykoncertet a Városháza előtt.

 

 

A borokhoz leginkább illő zenéket válogattak a VII. Győri Bornapok - bor-, borlovag és gasztronómiai fesztivál szervezői – hangsúlyozta Téglás Szabolcs, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont részéről. Elmondta, olyan aláfestő, csalogató zenekarokat hívtak meg, mint például a csütörtökön játszó Cimbaliband, amely a rábaközi búcsútól indulva egészen az isztambuli bazárokig repíti a közönséget. Pénteken zenél például a Borra-való gasztrofolk együttes és Emilio, aki latin jazz formációval érkezik hozzánk. A nyárzáró szuperkoncert szombaton 21 órakor kezdődik Tom Jonesszal, aki olyan nagy slágereket hoz el nekünk, mint a Sex Bomb, a Delilah, a She's a Lady és az All You Need is Love. A szervezők a gyerekeket sem hagyják koncert nélkül, vasárnap délután a Kiskalász zenekar gyermekkoncertjére várnak kicsiket és nagyokat. Aznap fellép még Boggie, Kozma Orsi quartettjével és a Guca Partyzans, Magyarország első balkán rezesbandája is.

 

A bort 16 hazai vidék színe-java kínálja, a Pannonhalmi Borvidéknek pedig önálló utcája lesz.

 

A programokat ismertető sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester jelezte, az egész évben zajló színvonalas programok közül talán a borfesztivál az egyik legnépszerűbb rendezvény. Idén is a legjobb hazai pincészetek kínálják termékeiket, s a gasztronómiára még nagyobb hangsúlyt fektetnek, a vendéglősök a Király utcában kínálják majd finom étkeiket.

 

Bozsoky Zoltán a Győri Vásár Kft ügyvezetője arról számolt be, idén is fesztiválkártyával lehet fizetni a boros faházaknál, a gasztroutcában azonban készpénzzel vásárolhatunk.

A korábbi évekhez hasonlóan a pénztáraknál lehet feltölteni a kártyákat, ahol egyébként a régieket is aktiválják. A poharakat idén is meg kell vásárolni, a kristálypoharak darabja ötszáz forintba kerül.

 

Domanyik Eszter, a Polgármesteri Hivatal Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztályának vezetője az elmondottakat azzal egészítette ki, Tom Jones koncertjét a tervezettnél még több kivetítőn követheti a közönség, a Szent István út mellett a Baross úton és a Széchenyi téren is lesz kivetítő, hiszen rengetegen érkeznek Győrbe külföldről is az eseményre, melyet tűzijáték zár.

 

A Bornapok programja, és további hasznos információk elérhetők a fesztiváli kiadványból, mely innen letölthető.