Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Virágos Magyarország, virágos Győr

Városunk éppen húsz éve vesz részt az országos versenyben, amelynek végső győzelemére is esélyes lehet. A zsűri csütörtökön tartotta helyszínbejárását Győrben…

 

„Rengeteg olyan nagyszerű megoldással találkoztam, amellyel a korábbi években nem.” – nyilatkozta a zsűri részéről Laczkó Mária. Hozzátette, olyan újításokra gondol, amely az alapjában is szép várost teszi még szebbé, még hangulatosabbá. Példaként a körforgalmak megújítását, a folyóparti sétányok kialakítását és a két folyó találkozásánál kialakított látványos szökőkutat említette.

 

„Győr minden évben kiemelt feladatának tekinti a közterületek szépítését, ami az idén, az EYOF évében talán még hangsúlyosabb volt. Ettől függetlenül nem csak most, a zsűrizés idején ilyen szép a város, a döntnökök bármikor ellátogathatnak hozzánk, ugyanilyen rendezett városképpel találkozhatnak.” – mondta el Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Kiemelte, csak az idén több mint 110 ezer palántával díszítették a közterületeket, miközben a faültetési program is hangsúlyos a városban. A körforgalmak felújítása folyamatosan zajlik, és öntözőrendszerrel is egyre több helyen – nem csak a belvárosban, de lakótelepi környezetben is - találkozhatunk. A köztéri szobrok, műemlékek, szökőkutak felújítása során a környezet rendezésére is figyeltek. Az alpolgármester hozzáfűzte, nem csak a város zöld területeinek gondozása fontos feladat – amelyben a városlakók is aktív szerepet vállalnak, például a győri környezetszépítő verseny keretében – de a közterületek tisztán tartása, vagy például – hogy mindezt zavartalanul lehessen élvezni - a szúnyoggyérítés is kiemelkedő a városban. Mint fogalmazott, tavaly nagy megtiszteltetés volt a miniszterelnöki különdíj elnyerése, idén pedig – az újabb fejlesztések révén - akár az első helyre is méltó lehet Győr. A megbeszélés után kezdődhetett a bejárás, amelyen a zsűri tagjai a győri utcákat, köztereket tekintették meg.