Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Zugszemetelők nyomában

Jelentős mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékot szállított el pénteken reggel a Tatai út mellől a Győr-Szol Zrt. Mielőtt a szolgáltató dolgozói teherautóra rakták volna a zugszemetet, a győri közterület-felügyelet munkatársaival közösen kibontották a lerakott zsákokat és átvizsgálták azok tartalmát, annak reményében, hogy felderíthető lesz a szabálysértést elkövetők személye. A hatóság az így meglelt adatokat rögzítette, a későbbiekben megpróbálják beazonosítani, ki rakhatta le a szemetet. Ez az eljárás már sokszor hozott eredményt, az adatok alapján megkeresett személyek a súlyosabb büntetés és a hosszadalmas jogi procedúra elkerülése érdekében gyakran elismerik tettüket, és befizetik a kiszabott bírságot.

 

A helyszínen fellelt zsákokat, a szétszórt hulladékot a Győr-Szol Zrt. munkatársai teherautóra rakták, körülbelül tíz köbméter zugszemetet szállítottak el a Tatai útról.

 

Mint ismeretes, hónapok óta figyeli a győri hulladékgyűjtő szigeteket és az illegális szemétlerakók környékét a Győr-Szol Zrt., a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaiból szerveződött, szemétkommandó néven ismertté vált csoport. Csak júniusban majd harminc esetben történt valamilyen hatósági intézkedés a város különböző pontjain illegális hulladéklerakás miatt, de feljelentéssel is élt, és helyszíni bírság kiszabásával is szankcionált a hatóság. Két alkalommal a hulladék átvizsgálása vezetett az elkövetők nyomára, akinek szintén szembe kellett nézniük a büntetéssel.


A szelektív gyűjtőszigeteket, a közterületet továbbra is szemmel tartják a Győr-Szol Zrt., a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársai, az ellenőrzések a nyári hónapokban is folytatódnak.