Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták a „Nemzetiségekért” díjakat

Az év utolsó városi közgyűlésén két személy és egy közösség munkáját ismerték el.

 

A Kormány december 18-át jelölte ki a Nemzetiségek Napjának, ezért a december 19-i közgyűlésen adták át a 2014. évi „Nemzetiségekért” díjakat. Az elismerések indoklását dr. Somogyi Tivadar alpolgármester ismertette, a díjakat Borkai Zsolt polgármester adta át.

 

A város Nemzetiségekért díját vehette át Taruc Irén a lengyel-magyar barátság ápolása, a lengyel nemzetiség kultúrájának, hagyományainak megőrzése érdekében végzett, aktív szervező munkájának elismeréseként. Ugyancsak díjazták „A Győrzámolyi Teniszért” Alapítványt az örmény-magyar kapcsolat támogatása és ápolása érdekében vállalt aktív tevékenység, valamint az önzetlen támogatás és segítő munka elismeréseként.

 

Litkei Erika, a Kovács Margit Óvoda intézményvezetője a német nemzetiséghez kötődő nyelvi és szellemi kultúra megőrzése, megismertetése érdekében végzett, elhivatott, magas színvonalú munkája elismeréseként kapta a díjat, amit távolléte miatt egy későbbi időpontban vesz át.

 

A közgyűlés további témái, anyagai itt olvashatók.