Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Civil fórum!

A Városháza Dísztermében rendezték azt a Civil Fórumot április 23-én, amelyen a civil szervezetek szép számmal megjelent képviselői átvették a „Civil Paletta Győrben” címu kiadványt és Győr Megyei Jogú Város Civil Koncepciójának tervezetét vitatták meg…

Az eseményen dr. Ottófi Rudolf alpolgármester elmondta, örül annak, hogy ilyen sokan jöttek el. Mint fogalmazott, a civil szervezetek hazánkban még nem kapták meg azt a szerepet, ami egy fejlett demokráciát jellemez. Győrben ezen szeretnének változtatni, és a civilek szerepét erősíteni. Ennek érdekében kívánnak együttmuködni a civil szervezetekkel, és ennek érdekében készült a civil koncepció tervezete is.

A fórumon az alpolgármester bemutatta az újra kiadott, ingyenes „Civil Paletta Győrben” címu kiadványt, amely a győri civil szervezetek bemutató katalógusa. Ez a kiadvány nem csak bemutatkozási lehetőséget biztosít a városi civileknek, de segít a lakosságnak is, és azt a célt is szolgálja, hogy könnyebben dönthessünk adónk egy százalékának felajánlásáról.

A kiadványban egyébként 325 civil szervezet szerepel, ami növekedést mutat a társadalmi szervezetek száma tekintetében.

A fórumon a civil koncepció volt a másik téma, amelyet a civilek megismertek, és azt véleményezhették. Az alpolgármester hangsúlyozta, a tervezet akkor lehet hasznos, ha a civilek is jóváhagyják azt, ha számukra is megfelelő elképzeléseket sorakoztat fel.

A civil koncepció tervezete innen letölthető:

 

Csatolás: