Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Virágos Városunk Győr 2018

Indul a környezetszépítő verseny, a lakosság pedig ingyenesen igényelhet egynyári virágokat!

 

Az önkormányzat ismét hívja, várja a győrieket, hogy együtt szépítsük környezetünket, utcáinkat, udvarunkat. Az idén is négy kategóriában várják a jelentkezéseket a több mint kétmillió forint összdíjazású versenyre…

 

A város tavaly nagyszabású faültetési programot jelentett be, évente mintegy ezer új fát ültet el, illetve két új kiserdőt is létrehozott Bácsán és az Aranyparton, melyet idén újabb két helyszín követ. – mondta el Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, aki hozzátette, folyamatos a zöldterület fejlesztés, az öntözőrendszerek kiépítése. Évente mintegy százezer egynyári palánta kerül ki a közterületekre, de az önkormányzat célja, hogy környezetünk még szebbé tételéből a lakosság is kivegye a részét.

 

A versenybe „Családi ház”, „Társasház / Lakásszövetkezeti lakótömb”, „Erkély” és „Üzletek teraszai” kategóriákban várják a jelentkezést, amihez a társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges. A versenybe nevezni május 30-ig lehet, nevezési lapot a Városháza portájáról lehet beszerezni, illetve innen letölthető. A nevezést a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályára (II. em. 237.) kell eljuttatni, illetve megküldeni: 9021 Győr, Városház tér 1. címre. A borítékra kérik ráírni: „Virágos városunk Győr ” verseny.

 

A kategóriák legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzák. Családi ház kategóriában az első helyezett 150.000 forint, a második 125.000, míg a harmadik helyezett 100.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik. A Társasház/ Lakásszövetkezeti lakótömbök, illetve az üzletek teraszai esetében az utalványok értéke 300.000, 250.000 és 200.000 forint, míg erkély kategóriában 75.000, 50.000 és 25.000 forint. A kategóriák 1.-3. helyezettei „Virágos városunk Győr 2018” tábla kihelyezésére jogosultak. A díjazottak a vásárlási utalványokat kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatják, melyről kötelesek elszámolni.