image
image
image
image
image
image
image
image

TÁJÉKOZTATÓ, FIGYELEM FELHÍVÁS

Az önkormányzati adóhatóság kéri a Tisztelt Adózókat és Könyvelőiket, hogy a hibás iparűzési adóbevallások elkerülése érdekében használják Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Gazdálkodási Főosztály Adóügyi Osztálya által biztosított, ellenőrzött, elektronikus helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványait...

Tovább

Hamarosan kötelező ebösszeírás lesz Győrben

Utoljára 2013 őszén tartottak városunkban teljes körű ebösszeírást, amikor valamennyi gazdinak regisztráltatnia kellett kutyáját. A jogszabályoknak megfelelően 2017 tavaszán ismét ebösszeírást végeznek Győrben…

Tovább

Javaslattételi felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 11/2013. (II. 22.) önkormányzati rendelete alapján „Győr Oktatásügyéért” kitüntető díjat adományoz 2017. évben is.

Tovább

Felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 11/2013. (II. 22.) önkormányzati rendelete alapján "Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díj adományozható - évente legfeljebb egy elismerésre javasolt részére

Tovább

Fogadóóra

Rózsavölgyi László. Marcalváros II. önkormányzati képviselője  következő fogadóóráját 2017. március 6-án hétfőn 16.00 órakor  tartja az Arany János Általános Iskola könyvtárában.

Tovább

Sétány és játszótér épül a vár alatt

A Rába és a Mosoni-Duna egyesülésénél újabb több funkciós zöldövezet létesül. A korábban rendezetlen terület nem csak megszépül, de igazi pihenőhellyé alakul, miközben a várfal is díszvilágítást kap…

Tovább

Autóbuszok megállójának átmeneti áthelyezése

2017. február 20-án (hétfőn) reggel 7.00 órától kezdődően,
várhatóan 3-4 hétig elektromos hálózat-átépítési munkálatok miatt az

1, 1A, 2B, 8, 8B, 11, 11A, 14, 14B, 19, 29

jelzésű autóbuszjáratok

„Zechmeister utca, Bécsi kapu tér” elnevezésű megállóhelye ideiglenesen áthelyezésre kerül a Virágpiac 3–5. sz. épület előtti útszakaszra, a piactérhez.

 

Tovább

Pályázati felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt ötlet-pályázatot hirdet az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat logójának elkészítésére, illetve szlogenjének megfogalmazására.

Tovább

Európa Kulturális Fővárosa 2023: Számítanak a győriek javaslataira

Győr 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lenne. 2017. február 13-án megalakult az előkészítő bizottság, amely számos módon be kívánja vonni a lakosságot. Hamarosan logó-, illetve szlogenpályázat is indul…

Tovább

Buszváltozás

A Radnóti Miklós utca felújításai munkálatai miatt, a munkálatok befejeződéséig 2017. február 13-án (hétfőn) 8.00 órától kezdődően a 14, 14B jelzésű autóbuszjáratok „Radnóti Miklós utca, Bercsényi liget” elnevezésű megállóhelye ideiglenesen áthelyezésre kerül a Radnóti Miklós utca 41/c. számú ház elé.

Tovább

Győrszol: Mobilszámokon érhető el az ügyfélszolgálat és a hibabejelentő

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja az érdeklődőket, hogy társaság telefonos ügyfélszolgálata, hiba- és kárbejelentő vonala, valamint az Orgona utcai központja a közismert vonalas telefonszámokon szolgáltatói üzemzavar miatt nem érhetőek el.

Tovább

Fák metszése kosaras autóból

A kosaras autóról végzett fametszés alkalmanként, rövid időre járhat a parkolóhelyek igénybevételével és a forgalom korlátozásával.

Tovább

A 2017-es költségvetésről

55 milliárd forintos főösszegű költségvetést fogadhat el a februári közgyűlés. A tervezett büdzsé mintegy egyharmadát fejlesztésekre fordítják, és az intézményhálózat magas színvonalú fenntartására is hasonló összeget szán a város…

Tovább

Utazás Kiállítás: Bemutatkozott Győr új városarculata

Győr belföldi díszvendégként vesz részt a budapesti Utazás Kiállításon 2017. március 2-5. között, a kulturális díszvendég Pannonhalmi Főapátsággal közös standon. A győri bemutatkozás fókuszában az EYOF és az új arculat áll…

Tovább

Javaslattételi felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a 11/2013. (II. 22.) Önkormányzati rendelet alapján „Győr Sportjáért” kitüntető díjakat adományoz a 2017. évben is.

Tovább

Nyitva tartás változás

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a sportbarátokat, hogy a Magyar Vilmos Uszoda medencetere 2017. március 1-jétől kedden és csütörtökön - a szaunával megegyezően - az eddigi 19 óra helyett  21 óráig tart nyitva.

Tovább

Javaslattételi felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 11/2013. (II. 22.) önkormányzati rendelete alapján „Győr Város Egészségügyéért” és „Győr Város Szociálpolitikájáért” kitüntető díjakat adományoz.

Tovább

Fogadóóra

Szabó Jenő önkormányzati képviselő 2017. március 07-én 15:00 - 16:00 óra között fogadóórát tart, a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala ménfőcsanaki lakossági információs irodán.

Tovább

Tuskómarás

A városi faállomány kezelőjeként a Győr-Szol Zrt. folyamatosan végzi a tuskómarást. A munka során a kertészek nagy teljesítményű traktorra szerelt maróberendezéssel eltávolítják a balesetveszélyt jelentő és a határozati fakivágásokból visszamaradt fák tuskóinak földfelszín feletti részét.

Tovább

Folyamatos szemétszedés

A Győr-Szol Zrt. nagy figyelmet fordít a városi közterületek tisztán tartására. A belvárosban, a lakótelepeken és a Győrbe bevezető utak mellett is folyamatos az eldobált hulladék kézzel történő összeszedése. A munkában napi szinten több mint húsz ember vesz részt.

Tovább

Változások a felújítás idejére

A Bécsi kapu tér felújításához kapcsolódó elektromos hálózat korszerűsítése kezdődik a jövő héttől. A munkálatok miatt buszmegálló-áthelyezésre, áramszünetes időszakokra kell számítani…

Tovább

Éleslövészet

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren 2017. február 22-én 08.00-20.00 óráig, február 23., 24., 27., 28., március 01., 02., 03., 08.00-15.00 óráig valamint március 16.-án 08.00-20.00 óráig  éleslövészetet hajtanak végre.

Tovább

Zárlat a madárinfluenza miatt!

Az országos főállatorvos határozata alapján a baromfik az egész országban csak zártan tarthatók!

Tovább

Ismét megfelelő a győri levegő

Győr város területén az elmúlt két napon mért PM10 aerosol koncentráció a tájékoztatási küszöbérték alá csökkent.

Tovább

Január végéig gyűjtötték a fenyőket

A Győr-Szol Zrt. január végéig működtette a városban kijelölt 94 fenyőgyűjtő helyet. A fenyő elhelyezési lehetőségek ezzel azonban nem szűnnek meg teljesen.

Tovább