Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elmaradó óvodai nyílt napok

Az óvodákban a korábban meghirdetett nyílt napok, családi programok és egyéb közösségi rendezvények a mai naptól előre nem látható időpontig a koronavírus járvány miatt elmaradnak.

Tovább

Hivatali ügyintézés és esküvőszervezés

A koronavírus miatti helyzetre való tekintettel fontos változások a hivatali ügyekben:

Tovább

Vágányzári hirdetmény

A GYSEV Zrt. értesíti tisztelt utasait, hogy március 21-től március 22-ig Tatabánya – Tata állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Tovább

Tájékoztatás a koronavírus megelőzésével kapcsolatban

A győri önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzet alakulását, az illetékes hatóságokkal szoros együttműködésben, felelősséggel, az operatív törzs ajánlásainak figyelembevételével dolgozik a vírus terjedésének megelőzése és a lakosság védelme érdekében.

Tovább

Forgalmi változások

Március elején több helyütt kell forgalmi változásra számítani a városban:

Tovább

Tavaszi munkák a városban

A természet az enyhe idő miatt jelenleg mintegy egy hónappal megelőzi önmagát. A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatósága ennek megfelelően készíti elő, időzíti és végzi el közterületi munkáit.

Tovább

Egyelőre nem költözik a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett társulata

Egyelőre nem költözik a színház és a balett társulata – hozta meg a döntést a győri városvezetés a színházépületben működő kulturális intézmények vezetőivel való egyeztetést követően.

Tovább

Forgalmi változás

A Kálvária úton a csapadékvíz elvezető rendszer gépi tisztítását végzik 2020. március 4-én 09.00 – 13.00 óra között, ezért a Kálvária útnak a Kert utca és 821-es főút közötti szakasza csak egyirányban lesz járható -  a 821-es főút felől a GYSEV vasúti átjáró felé vezető irányba haladhat csak a forgalom a fenti időszakban.

Tovább

Díszvilágítást kapott a Rába kettős híd

A Kossuth- és a Jedlik-híd után a Rába-kettős híd is látványos díszvilágítást kapott. A szerkezet alsó, ívelt formáját fehér, korlátjait pedig zöld fénnyel világították meg.

Tovább

Elfogadták a város költségvetését

Az 53 milliárd 483 millió forintos főösszegű büdzsé közel egyharmadát fejlesztésre fordítják. Dr. Dézsi Csaba András polgármester az ellenzéki javaslatokat is befogadta a közgyűlésen, amelyen az idei díszpolgári és Pro Urbe díjakról is döntöttek…

Tovább

Megalakult a Környezetvédelmi Bizottság

Megalakult a győri önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága. A tagok a zöldebb, még környezettudatosabb városért dolgoznának, és fontosnak tartják a szemléletformálást is…

Tovább

Elektronikusan is érkezhet a távhő számla

Nem jár pluszköltséggel az elektronikus számlára és online fizetésre történő átállás

Tovább

Helyettes államtitkár a Városi Diák Fórumon

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár látogatta meg a győri diákokat a Városi Diák Fórum februári ülésén. Véleményükre, javaslataikra volt kíváncsi….

Tovább

Buszváltozás

11, 11Y autóbuszvonalak terelése 2020. március 16-tól...

Tovább

Győr Megyei Jogú Város polgármesterének tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban

A Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzetre, és a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre tekintettel, az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

Tovább

Elszállították a Bem téri szobrot, megújul a szökőkút és környezete

Folytatódik a szökőkút felújítási program, amelynek keretében megkezdődött a Bem téren található „Fiú tállal” című műalkotás, a hozzá tartozó medence és környezetének felújítása, szépítése.

Tovább

Elmaradnak a nyilvános március 15-i győri programok!

A győri önkormányzat elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-i nyilvános városi rendezvényeket, kizárólag a Díszközgyűlést tartjuk meg zárt ajtók mögött, ahol átadom a díszpolgár, Pro Urbe és sajtódíjakat. - polgármesteri közlemény:

Tovább

Buszváltozás

2020. március 9-11. között a 10-es helyi járatú és több helyközi járatú buszt érintő ideiglenes forgalmi változás lép életbe:

Tovább

Rövidfilmek a demenciával élőkért

Koltai Róbert főszereplésével készültek el azok a rövidfilmek, amelyek a társadalom figyelmét szeretnék ráirányítani a demenciával élő idősek és hozzátartozóik mindennapjaira. A filmbemutatót a városházán tartották.

Tovább

A múzeumba költözik a márványtábla

Lekerült a városházi folyosó faláról és a múzeumba szállítják azt a kőtáblát, amelyen korábbi polgármesterek és tanácselnökök nevei láthatók.

Tovább

A száz éves Vendel bácsit köszöntöttük

Nem csak szellemileg és fizikailag friss, de humorát sem veszítette el a századik születésnapját ünneplő Szuprics Vendel. Többek között ez is kiderült az ünnepeltről kedden, amikor a város nevében dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte fel…

Tovább

Rendhagyó gálára készül a Kantharosz

A Győri Filharmonikus Zenekarral, Litkai Gergellyel, Borbás Marcsival, Knézy Jenővel és Fehér Gáborral, valamint kitűnő borokkal és természetesen az idén is nemes céllal várja a segíteni szándékozókat a XI. Kantharosz Gála.

Tovább

Menetrendi változás

Változik a 28-as és 36-os járatok menetrendje 2020. március 1-től.

Tovább

Növényvédelmi munkák

A Győr-Szol Zrt. az időjárás függvényében, tervezetten 2020. február 27-én 22 és 6 óra között, illetve február 28-án 22 és 6 óra között végzi el a Győr területén található fasorok lemosó permetezését.

Tovább

Értesítés kár- és baleset megelőzési célú fakitermelésről

A Győr-Szol Zrt. és az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság az elkövetkezendő hetekben kár- és baleset megelőzési céllal végzi a szükséges fakivágásokat a Mosoni-Duna folyó bal parti sávján a hullámtéren, Győr belterületén Jedlik Ányos híd és aranyparti sója, a Kossuth híd és a Széchenyi híd közötti szakaszokon, valamint a város különböző részein.

Tovább