image
image
image
image
image
image
image
image

Ebösszeírás 2017.

Győr város közigazgatási területén 2017. április 10. – 2017. június 15. között az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglaltak szerint ebösszeírásra kerül sor.

Tovább

Nyílt nap a NAV győri ügyfélszolgálatán

2017. április 12-én, szerdán és április 19-én, szerdán a Győr, Szent István út 15-17. szám alatti ügyfélszolgálaton délelőtt is várják a NAV munkatársai 8-11 óráig azokat, akik az adóbevallási tervezetük eléréséhez ügyfélkaput nyitnának, illetve van ügyfélkapujuk, de segítséget, tájékoztatást kérnének a NAV által készített tervezetükkel kapcsolatban.

Tovább

Autóbusz-terelés

A 14-es főút és az új bácsai út csomópontjának átépítése miatt az új bácsai út lezárásra kerül a 14-es főút és a Szabadrév utca közötti szakaszon, ezért 2017. április 10-én (hétfőn) üzemkezdettől, várhatóan 2 hétig a 10-es jelzésű autóbuszjáratok mindkét irányban terelőúton, a 14-es főút – Bácsai út – Szabadrév utca – új bácsai út útvonalon közlekednek.

Tovább

Jelentős forgalmi változások Révfaluban!

Az építési beavatkozások 2017. április 10-én, hétfőn reggel kezdődnek ezért az ideiglenes forgalmi rend kitáblázását már vasárnap elvégzi a kivitelező, innentől kezdődik a forgalomterelés.

Tovább

Buszmegálló áthelyezés

A Radnóti Miklós utca felújítása és az olimpiai sportközpont kialakítása miatt 2017. március 31-én (pénteken) üzemkezdettől a 14, 14B jelzésű autóbuszjáratok „Radnóti Miklós utca, Bercsényi liget” elnevezésű megállóhelye áthelyezésre kerül végleges helyére, mindkét irányban az olimpiai sportközpont előtti útszakaszra.

Tovább

Forgalomkorlátozások vasárnap

Április 2-án, vasárnap kerékpáros EYOF tesztversenyt rendeznek Győrben, amely során Európa kilenc országából érkező ifjúsági korú versenyzők mérettetik meg magukat négy kategóriában. A verseny során két futamot tartanak, az első 12:00-kor, a második 14:00-kor indul. A verseny zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi korlátozások lépnek életbe (változik a buszközlekedés is):

Tovább

Magyar Vilmos Uszoda nyitása

A Győr-Szol Zrt. az úszni szeretők megértését és türelmét megköszönve tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a műszaki hiba elhárítását követően 2017. március 24-én kinyit a Magyar Vilmos Uszoda. A létesítmény péntektől rendes nyitva tartás szerint látogatható.

Tovább

Javaslattételi felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése javaslattételi felhívást tesz közzé Városrész Szolgálatáért díjak 2017. évi adományozására: Adyváros, Bácsa, Belváros, Gyárváros, Gyirmót, Jancsifalu, Kismegyer, Likócs, Marcalváros, Ménfőcsanak, Nádorváros, Pinnyéd, Révfalu, Szabadhegy, Szentiván, Sziget és Újváros városrészekben.

Tovább

Fogadóóra

Diligens Tibor önkormányzati képviselő lakossági fogadóórát tart 2017. március 28-án 16:30-tól a Szabadhegyi Magyar-Német KétTanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium épületében.

Tovább

Menetrendi változás

2017. április 1-től (szombattól) kezdődően a regionális autóbusz-menetrend változása miatt a következő változások lépnek életbe Győr helyi autóbusz-közlekedésében is:

Tovább

Növényvédelmi munkák

A Győr-Szol Zrt. az időjárás függvényében, várhatóan 2017. március 16-án, csütörtökön és március 17-én, pénteken 22 és 6 óra között végzi el a Győr területén található fasorok lemosó permetezését.

Tovább

Európa Kulturális Fővárosa: A győriek bevonásával készül a város 2023-ra

Győr 2017 után 2023-ban is vendégül látná Európát. Míg az idén a sport, addig 6 év múlva a kultúra lenne a bemutatkozás apropója. Várják a győriek véleményét, akik először kérdőívet tölthetnek ki a témában…

Tovább

Ünnepi felkészülés

A Győr-Szol Zrt. végzi a március 15-i ünnepségek helyszínein az előkészítő munkákat.

Tovább

A győri lehetőségekről tájékozódnak a sportági szakszövetségek

Borkai Zsolt Győrben fogadta a magyar sportági szakszövetségek képviselőit, akik nem csak az EYOF-fal, de a várossal, mint további sportesemények, edzőtáborok lehetséges helyszínével is ismerkedtek…

Tovább

Kihelyezett szelektív hulladékgyűjtés

Az elmúlt évek sikeres kezdeményezésének folytatásaként ismét kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő pontokat működtet a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG).

Tovább

Több százan vettek részt a szlogen- és logópályázaton

Győr kulturális sokszínűségére, a folyók városára, a lendületre is utal az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázati időszakának logója és jelmondata, amelyet az összesen kétszáznál is több lakossági pályamű közül választottak ki…

Tovább

Éleslövészet

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren 2017. április 04-06., 11-12., 19-20. 26-27., 8:00-15:00 óráig éleslövészetet hajtanak végre.

Tovább

Bemutatták az EYOF nagyköveteit és érmeit

A győri olimpiai érmek mellett számos magyar olimpikon is bemutatkozott, akik az EYOF-ot népszerűsítik, emellett azt is megtudtuk, hogy a The Biebers írja a hazai rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos dalát…

Tovább

Fogadóóra

Szabó Jenő önkormányzati képviselő 2017. április 03-án 15:00 - 16:00 óra között fogadóórát tart, a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, ménfőcsanaki lakossági információs irodán.

Tovább

Az idén is csatlakozunk a Föld Órájához!

Győr hagyományosan résztvevője az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulásának. Csatlakozzon Ön is!

Tovább

Még másfél hónapig ajánlhatja háziorvosát!

Tavaly decemberben hetedszer indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.

Tovább

EYOF Győr 2017: Úszólegenda vezeti a holland csapatot

A háromszoros olimpiai bajnok Pieter van den Hoogenband lesz a holland küldöttség csapatvezetője a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az egykori világcsúcstartó már az áprilisi csapatvezetői értekezletre Győrbe látogat…

Tovább

Március 15: Átadták a díszpolgári és Pro Urbe Győr díjakat

A koszorúzási ünnepség után a díszalegység felvonulását láthatták az ünneplők, a díszközgyűlésen pedig átadták a díszpolgári és a Pro Urbe Győr díjakat.

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – Március 15.

Parkolás, piacok, temetők, sportingatlanok, hulladékszállítás…

Tovább