image
image
image
image
image
image
image
image

SZIRÉNAPRÓBA LESZ GYŐRBEN

A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. november 13-án és 14-én 09.00 órától kezdődően a Győr Megyei Jogú Város területén található polgári védelmi lakossági riasztó és –tájékoztató eszközök (szirénák) hangos üzempróbáját végezzük, melynek során (30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahang, 30 másodperc szünet, majd újból 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahang) riadó elmúlt jelzést adunk le.

Tovább

Ünnepi és temetői információk

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – November 1.

 

 

Tovább

Milyen lesz a II. János Pál tér?

Elkészült a színház előtti tér koncepcióterve.

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – 2018. október 23.

Ügyfélszolgálat, parkolás, piac, sportlétesítmények, temetők, hulladékszállítás...

Tovább

Buszváltozás

Útfelújítási munkálatok miatt 2018. október 15-én (hétfőn) reggel 8.00 órától kezdődően, határozatlan időre a 17, 17B, 19, 19A, 20Y jelzésű helyi autóbuszjáratok „Szigethy Attila út, Kodály Zoltán utca” elnevezésű megállóhelye (01 sz. kocsiállás) ideiglenesen áthelyezésre kerül.

Tovább

Elhunyt dr. Németh Viktor

Életének 82. évében elhunyt dr. Németh Viktor nyugalmazott belgyógyász főorvos, Győr-Révfalu egykori önkormányzati képviselője.

Tovább

Család és karrierpont Győrben

„A gyermekvállalás és a munkavállalás nem lehet egymást akadályozó, sokkal inkább egymást segítő tényező.”

Tovább

Éleslövészet

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren 2018. október 16-18-ig, valamint 2018. október 24-26-ig 08.00-15.00 óráig éleslövészetet hajtanak végre.

Tovább

Sebésztálcát és ultrahangokat adományozott a város

Modern műszerekkel bővült a megyei kórház eszközparkja a győri önkormányzat jóvoltából, amelyek a betegek gyorsabb és jobb ellátását szolgálják…

Tovább

Az időseket köszöntöttük

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává, amelyhez kapcsolódva az önkormányzat évről-évre városi ünnepségen köszönti a szépkorúakat…

Tovább

Buszváltozás

A „Hídséta – Séta a mellrák ellen” elnevezésű felvonulás miatt 2018. október 5-én (pénteken) cca. 14.45 és 15.05 óra között a Kossuth híd a résztvevők áthaladása idejére ideiglenesen lezárásra kerül, ezért a 6, CITY jelzésű helyi autóbuszjáratok közlekedésében a fenti, valamint az azt követő időszakban kisebb késések várhatók.

Tovább

Fellobogózzuk a várost

Nemzeti színű lobogókat adományozott az önkormányzat a győrieknek. A zászlókat Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester adta át az igénylőknek hétfőn…

Tovább

EKF: A Gazdaság is Győrt támogatja

A gazdasági élet neves szereplői is támogatják a győri Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázatot. Széleskörű összefogás alakult ki Győr sikere érdekében, amely nem véletlenül állítja magáról: Mi vagyunk az áramlás!

Tovább

Temetői információk a kegyeleti megemlékezésre

A kegyeleti megemlékezést megelőzően a Győr-Szol Zrt. nagy figyelmet fordít a győri köztemetők takarítására. Naponta több mint hatvan fő végzi a falevél gereblyézését. Az összegyűjtött avart elszállítják. A szilárd burkolatú utakat géppel, a kavicsos utakat kézi erővel seprik, tisztítják. Folyamatos a temetőkből a hulladék elszállítása.

Tovább

Éleslövészet

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred értesíti a lakosokat, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren 2018. november 6-9-ig, valamint 2018. november 27-29-ig 08.00-15.00 óráig éleslövészetet hajtanak végre.

Tovább

’56-ra emlékezünk

Október 23-át a történelemkönyvekben elhelyezett hatalmas felkiáltójelhez hasonlította a városi megemlékezés szónoka, dr. Fekete Dávid alpolgármester…

Tovább

Teljesen megújult az Ifjúság körút

Az idei évben az útburkolat felújítása történt meg, de a korábbi közvilágítás korszerűsítéssel, parkolóhely létesítésekkel, panelfelújításokkal teljes a megújuláson ment keresztül a nagy forgalmú utca…

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – október 13. szombati munkanap

Ügyfélszolgálat, parkolás, piac, sportlétesítmények, temetők, hulladékszállítás...

Tovább

Felavatták Gróf Bethlen István egészalakos szobrát

A korábban megújult zsinagóga és az Evangélikus Sziget közötti zöld terület rekonstrukciója révén egy új közparkot hozott létre a város. Itt, a Bethlen István téren kapott helyet az államférfi egészalakos szobra...

Tovább

Statisztikai felmérés Győrben

A Központi Statisztikai Hivatal Győr településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét...

Tovább

Idősbarát önkormányzat címet kapott a város

A kitüntető címet a 2018. évi Idősek Világnapja alkalmából Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át a Pesti Vigadó dísztermében.

Tovább

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az október 6-i városi ünnepségen dr. Somogyi Tivadar emlékezett az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc mártírhalált halt hőseire…

Tovább

Buszváltozás

A Zemplén utcában történő ivóvízvezeték-építési munkálatok miatt 2018. október 8-tól (hétfőtől) kezdődően, várhatóan november közepéig a 6-os jelzésű helyi autóbuszjáratok mindkét irányban a Hédervári út – Újfalusi országút (1401 sz. út) – Galántai út (14 sz. főút) terelőútvonalon közlekednek. A módosítás az érintett megállóhelyeket nem befolyásolja, viszont a munkálatok miatt bizonyos napszakokban kisebb torlódások, ezáltal kisebb késések várhatók.

Tovább

Hivatali munkarend változások 2018 negyedik negyedévében:

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja az ügyfeleket, hogy az ünnepnapok körüli munkanap áthelyezések miatt az alábbiak szerint változik a hivatal munkarendje:

Tovább

Indul a távfűtés Győrben

A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága szeptember 27-én, csütörtökön a kora reggeli óráktól megkezdi a fűtést szolgáltatási területén.

Tovább